| 2017. április. 2. | 1 perc olvasás

Túranapot tartottak az Autizmus Világnapja alkalmából

Az Autizmus Világnapján Harkán tartottak vasárnap közös túranapot az érdeklődőknek, hogy az eseményen lehetőség nyíljon találkozni és beszélgetni az érintettekkel illetve hogy többet megtudhassanak erről az állapotról mindazok, akik a valóságban is szerették volna kifejezni a szolidaritásukat.

Az esemény támogatója Sopron Megyei Jogú Városának önkormányzata volt, fővédnöke pedig Dr. Simon István alpolgármester. A rendezvény az Autitok Egyesület szervezésében jött létre, akik a Nemzetközi Túranap résztvevőihez csatlakozva közösen tettek meg hosszabb-rövidebb távokat, amelyhez csatlakozott Péli Nikoletta, a soproni Népjóléti Bizottság elnöke is. 

A képviselő asszony üdvözlőbeszédében megköszönte a szervezők munkáját illetve az egyesület folyamatos tevékenységét, akik a segítségnyújtáson túl nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy felhívják az emberek figyelmét az autizmusra. Hozzátette, hogy ismeretségi körében is van érintett gyermek, így személyes tapasztalatai révén is igazolni tudja, hogy milyen komoly emberi kapcsolatot és szeretet tudnak nyújtani az érintettek, akik szintén értékes tagjai a társadalmunknak. A túra előtt a gyermekeknek csokoládéval is kedveskedett Péli Nikoletta, majd kezdetét vette a "kék séta", amelyen minden résztvevő egyaránt nagyszerűen érezte magát, a napsütéses vasárnapi délelőttön. 

Az esemény alkalmából az esti órákban a Tűztorony is kék színben lesz megvilágítva, csatlakozva és a figyelmet ráirányítva az Autizmus Világnapi eseményekre. 

A KÉK TŰZTORONY
A KÉK TŰZTORONY
fotó: Koszorú Mihály (2016)

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek