Túrázott, futott, kerékpározott Sopron

Negyedik alkalommal került megrendezésre ebben az esztendőben az Európai Mobilitási Hét keretében a Tekerj Sopron / Országos autómentes napra, melynek során rengetegen vettek részt a Lővér Kemping területéről induló programsorozaton.

Idén új rekordnak számító résztvevői  létszámmal került lebonyolításra a rendezvény, amely Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának, Sopron Város Szabadidősport Szövetségének,  a Soproni Rendészeti Sportegyesületnek és a Soproni Atlétikai Clubnak a szervezésében jöhetett létre és amely igazán jó hangulatban telt. 

Remek időjárási viszonyok között került sor az idei rendezvényre, amely már délelőtt kezdetét vette a futóversenyekkel, ahol több korosztályban és több távon is lehetőségük nyílt a résztvevőknek megmérettetni magukat. A lelkes résztvevőknek a futás alatt az időeredményüket is rögzítették, amit a célba érkezés után hitelesítettek a szervezők, így mindenki pontos és precíz időeredménnyel gazdagodhatott az ajándék részvételt elismerő emlékérmek mellett.  

A díjátadáson Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere elismerését és köszönetét fejezte ki a rendezőknek  a remek és gördülékeny lebonyolításért valamint a versenyszámokon indulóknak azért, hogy ilyen szép számban részt vettek ezen a sportnapon. Beszédében kiemelte a Mobilitási Hét soproni rendezvényeinek jelentőségét és azon belül az autómentes nap  fontosságát is, amelyre Magyarország Kormánya nagy hangsúlyt fektet, hiszen a sportra, a mozgásra, az egészséges életmódra való figyelemfelhívás mindig hangsúlyos hazánkban. Sopron alpolgármestere kiemelte, hogy örömteli az, hogy a soproniak nem csak az ilyen jellegű rendezvényeken, hanem a hétköznapokban is igazán sportbarátok, hiszen ez az is jelenti, hogy városunkban a tudatos életmód már része a mindennapoknak. 

A díjátadáson a számtalan érem és kupa mellett sor került a támogatói ajándékok átadására is, amelyek között ajándékutalványok, napszemüvegek, sajttálak is kisorsolásra kerültek, valamint két kerékpár is gazdára talált.

A több száz futórésztvevő mellett egy túrára is sor került, ahol a szervezők az  Autitok Egyesülettel együttműködve ( az autizmussal élő gyermekekért, fiatalokért és családjaikért ) egy közös erdei sétával közösen csatlakoztak a programsorozathoz. 

A futóverseny díjkiosztója után került sor a Tekerj Sopron! kerékpáros túra rajtjára, ahol közel ötszázan pattantak nyeregbe, hogy közösen tekerjenek egyet a Lővér körúton. A kényelmes iramú túra után a támogatók jóvoltából -  a rajt/cél állomásnak helyet adó Lővér Kempingben -  a regisztrált résztvevők között  került kisoroslásra tizenkét darab kerékpár is, amelyek minden bizonnyal nagy örömet szereztek a nyerteseknek. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek