Turizmus Klub alakult Sopronban

A helyi és a környékbeli turisztikai szakemberekkel, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karával, valamint Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve Turizmus Klub alakult Sopronban.

A Turizmus Klub főbb céljai közé tartozik a turizmus szakos hallgatók összefogása, ismeretterjesztő szakmai előadások, workshopok, kiegészítő kurzusok, szabadegyetemi rendezvények megtartása, tanulmányutak, terepgyakorlatok szervezése, a szakmai kompetenciák fejlesztése, a hallgatói kutatási tevékenység bemutatása, valamint kooperáció a térségi szakmai szereplőkkel és a turisztikai szektor munkáltatóit képviselő jelentősebb vállalatokkal, szervezetekkel.

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar nevében Pappné dr. Vancsó Judit intézetigazgató és dr. Széles Zsuzsanna dékán köszöntötte a résztvevőket.

Dr. Széles Zsuzsanna a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánja
Dr. Széles Zsuzsanna a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánja
Fotó: Griechisch Tamás

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében Csiszár Szabolcs alpolgármester mondott köszöntőt. 

„A város életében mindig is kiemelt szerepet töltött be a turizmus. A mai eseményen a helyi és a környékbeli turisztikai szakemberekkel, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karával, valamint Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve egy Turizmus Klub alakult. A turizmust érintő tervek megvalósításában a klubnak kiemelt szerepe lesz a jövőben. A Modern Városok Program keretében többek között megújult a Lenck-villa és elkészült az M85-ös gyorsforgalmi út. A múzeumnegyed kialakítása, valamint a Fertő-part fejlesztése is jó ütemben halad. A nyári turisztikai szezon kiemelkedő volt Sopronban és a térségben” – mondta Csiszár Szabolcs alpolgármester. 


Fotó: Griechisch Tamás

Fotó: Griechisch Tamás

"Örömmel csatlakoztunk ehhez a kezdeményezéshez, hiszen a klubnak köszönhetően a városban tevékenykedő turisztikai szakemberek meg tudják vitatni egymással a szakmában zajló eseményeket. Fontos, hogy a hallgatóknak legyen kapcsolati tőkéjük, mely a szektorban való elhelyezkedést segíti" – mondta portálunknak Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

"A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara mindig is kiemelt figyelmet fordított az oktatás és a szakmai közösségek összehangolására. Az egyetem filozófiájában az ökoturizmus, valamint a konferenciaturizmus fontos szerepet tölt be. Az oktatás és a kutatás fejlesztésében elengedhetetlen a szakmai partnerekkel való szoros együttműködés" – mondta prof. dr Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora. 

A alapító ülésen többek között a Fertő-Hanság Nemzeti Park, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft., a Soproni Múzeum, valamint a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. képvielői is részt vettek. 


Fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek