| 2019. április. 3. | 1 perc olvasás

Turizmusfejlesztésről tanácskoztak a Soproni Egyetemen

A turizmus jövőjéről, az ágazatban dolgozók szakmai kihívásairól és a várható elvárásokról tanácskoztak a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán. A nemzetközi rendezvény egy négy éves kutatási projekt részeként valósult meg. A konferencián elhangzott: a turizmusban rejlő lehetőségek legnagyobb része az emberi tényezőn múlik.

Sopron egyik legnagyobb turisztikai rendezvénye a VOLT Fesztivál, amely minden évben több, mint 100 ezer vendéget vonz városunkba. Azonban nem elhanyagolható a pihenni vágyók száma sem: a hosszú hétvégéken, iskolai szünetek idején és nyári vakációkor is teltházasak a soproni szállodák. Az, hogy Sopron, valamint hazánk egész területe népszerű a turisták körében, nemcsak annak köszönhető, hogy rengeteg műemlék található Magyarországon, hanem annak is, hogy a turizmusban dolgozók naprakészek, és szakmailag felkészültek. A turizmussal foglalkozó szakemberek szerint ezek az emberi tényezők a legfontosabbak ebben a szektorban.

A turizmusban rejlő szakmai lehetőségekről, a szakemberek számára szükséges tudásról és ezek változásáról szerdán tartottak konferenciát a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán. A szakmai rendezvényen elhangzott: a turizmus szakma elvárásai folyamatosan nőnek a munkavállalókkal szemben. A nemzetközi konferencián 9 ország szakemberei vettek részt – hazánkat a Soproni Egyetem és a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Szövetsége Képviselte.

Legnépszerűbb cikkek