| 2019. február. 26. | 1 perc olvasás

Tűzmegelőzési tájékoztató a szociális területen dolgozóknak

Február 26-án a lakástüzek megelőzéséről tartottak konzultációval egybekötött tájékoztatót a szociális intézmények, a szociális feladatokat ellátók és az önkormányzatok részére a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

A rendezvényt Molnár Sándor tűzoltó ezredes a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg, beszédében hangsúlyozta, hogy a tájékoztató legfontosabb feladata a lakástüzek megelőzésével kapcsolatos információk eljuttatása az idős, gondozásra szoruló és az egyedül élő emberekhez a szociális feladatokat ellátok, a közbiztonsági referensek, falugondnokok, és önkormányzatok képviselői által.

A lakástüzek kialakulásának tapasztalatairól és a kéménytüzek kialakulásának okairól Németh Balázs tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő tartott előadást. A résztvevők tájékoztatást kaptak arról, mi okozza leggyakrabban a tüzeket, mire kell figyelnünk, hogy ezeket megelőzzük. A szakemberek a szociális területen tevékenykedők közreműködését kérték abban, hogy az elhangzottakat a periférián egyedül élő, idős emberek részére is juttassák el.

Később Dr. Holzmann Péter tűzoltó őrnagy, hatósági osztályvezető beszélt az égéstermék-elvezetők felülvizsgálatának jogi szabályozásáról, a felülvizsgálat fontosságáról, valamint a szabadtéri tűzgyújtás szabályairól is. Az előadások után a konzultáción megjelentek által feltett, tűzvédelmi előírásokkal kapcsolatos kérdésekre a szakterületek vezetői válaszoltak.

Legnépszerűbb cikkek