| 2019. május. 23. | 2 perc olvasás

Tűzvédelem: modern technika a GYSEV Zrt. szolgálatában

Papírmentesítette a tűzvédelmet a GYSEV Zrt. azzal, hogy bevezette a FIREG elnevezésű tűzvédelmi szoftvert. Az alkalmazás számos előnnyel bír: gyors, hatékony, átlátható tűzvédelmet biztosít és a segítségével egyetlen gombnyomással készülnek el a jogszabálynak megfelelő dokumentumok.

A GYSEV Zrt. közel 2500 tűzvédelmi berendezéssel rendelkezik, amelyek folyamatos karbantartása nagy odafigyelést igényel. A cég kiemelten fontosnak tartja, hogy ezen a területen is folyamatosak legyenek a fejlesztések. Ennek jegyében az év elején kialakítottak egy tűzoltó karbantartó műhelyt, illetve bevezették a FIREG elnevezésű tűzvédelmi szoftvert.


fotó: Griechisch Tamás

- Ennek keretében teljesen papírmentes nyilvántartás alakítható ki – hívta fel a figyelmet Horváth Attila, a GYSEV Zrt. kiemelt katasztrófavédelmi szakértője. - A korábbi években megszokott metódus nagy leterheltséget jelentett a kollégáknak időben és fizikálisan egyaránt. Ki kellett menniük a helyszínre, ahol papíralapon rögzítették a különféle berendezések adatait, amelyeket a nap végén bevittek a műhelyben található számítógépes rendszerbe. Ez már a múlt, ugyanis az idei évben teljesen elektronikus nyilvántartásra álltunk át, ennek segítségével a folyamatok egy applikáció letöltése után, okostelefonnal végrehajthatók. Ennek a szoftvernek a környezetkímélő üzemmódján és gyorsaságán kívül nagy előnye, hogy bárhol és bármikor kérdezhető a hatóság által előírt naplózás, ehhez csupán internet hozzáférés kell az okostelefonnak – fejtette ki.  

A tűzvédelmi szoftver fejlesztése során számos szakember és piaci szereplő is együttműködött, így az alkalmazás ma már 130 ezer tűzvédelmi eszközt tart nyilván. A GYSEV Zrt. mellett számos más cég, intézmény is használja már a szoftvert, amely több előnnyel rendelkezik.


fotó: Griechisch Tamás

- Szakemberektől hallottuk, hogy a korábbi, bonyolultabb rendszerek esetén bizony be-becsúsznak elmaradások az ilyen fontos nyilvántartások esetében – emelte ki Fekete Attila, a FIREG tűzvédelmi szoftver fejlesztési vezetője. - Azonban ennek a szoftvernek a segítségével ilyen már nem fordulhat elő, ugyanis figyelmeztet arra, ha egy eszközözön valamilyen jogszabály szerinti karbantartást, üzemeltetési ellenőrzést kell végrehajtani – indokolta.

Az is nagy előnye a szoftvernek, hogy egyetlen gombnyomással készülnek el a jogszabályoknak megfelelő tűzvédelmi dokumentumok.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek