| 2021. március. 9. | 1 perc olvasás

Tűzvédelmi oktatás, vizsgáztatás a szigorítások idején

Tűzvédelmi oktatás, tűzvédelmi szakvizsgáztatás, tűzvédelmi felülvizsgálatok és karbantartások a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején kizárólag digitális formában lehetségesek.

„A Magyar Közlöny 2021. évi 36. számában megjelent, a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) kormányrendelet értelmében tűzvédelmi oktatást, képzést – személyes találkozást nem igénylő – digitális eszköz segítségével vagy távoktatás formájában lehet szervezni még abban az esetben is, ha azt jogszabály nem teszi lehetővé” – olvashatjuk a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Ennek megfelelően a tűzvédelmi oktatás gyakorlati részei is kizárólag digitális formában valósíthatóak meg. A rendelet hatályának időtartama alatt tűzvédelmi szakvizsga nem szervezhető, a már bejelentett vizsgát el kell halasztani.

A rendelet hatályának időtartama alatt a tervezett tűzvédelmi felülvizsgálatok és karbantartások továbbra is végrehajthatók, ezek során a járványügyi előírások maradéktalan betartására fokozottan ügyelni kell.

Legnépszerűbb cikkek