| 2018. október. 6. | 1 perc olvasás

„Üdvözlégy Mária” – Jótékonysági koncert a Sopronbánfalvi Hegyi templomban

Jótékonysági koncertet ad 2018. október 14-én vasárnap Pitti Katalin Liszt-díjas operaénekes Sopronbánfalván, a Hegyi templomban.

2018. október 14-én vasárnap 16.00 órai kezdettel várja a közönséget  jótékonysági koncertre az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont és a Bánfalváért Baráti Kör a sopronbánfalvi Hegyi templomba.

Az „Üdvözlégy Mária” templomi orgonakoncerten a Liszt Ferenc-díjas operaénekes és érdemes művészt, Pitti Katalint Hegedűs Valér orgonaművész kíséri.

A szervezők számítanak  támogatóikra, önkénteseikre,  mindenkire, aki  imádsággal, vagy a Hegyi templomnak szánt adományával  szívesen támogatja a hitét évszázadok óta megtartott közösséget. 

Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elmondta: Fontos, hogy ezen a helyen figyelmünket a keresztény értékeinkre irányítsuk, azok tiszteletére és megbecsülésére. Pitti Katalin operaénekes nem először lép fel a soproni közönség előtt, lehettünk már tanúi Bánfalván  olyan áhítattal teli, emlékezetes vasárnapnak, amikor a templom ünnepén énekelt.  Ezúttal külön öröm, hogy ezt  jótékonysági céllal teszi és az is, hogy az esemény rendezését az ügy jelentőségéhez és rangjához méltó módon ismét a Bánfalvi Kolostorral együttműködésben szervezhették meg.

Egresitsné Firtl Katalin, a Sopronbánfalvi Kolostor tulajdonjogát gyakorló Eszterháza Központ ügyvezetője hozzátette: az értékmentő-, értékteremtő kultúrmissziót örömmel vállalja fel az Eszterháza Központ, örömmel működik együtt minden helyi, értékteremtő közösséggel, hiszen a lehető legnemesebb ügy előremozdítására és egyben a közösség  lelki épülésére szolgál majd a művészi élmény ezen a vasárnapon.

Legnépszerűbb cikkek