| 2020. november. 10. | 3 perc olvasás

Ügyfélszolgálatok, nyitva tartás módosulások szerdától- BŐVÍTETT INFORMÁCIÓK

Amennyiben az Országgyűlés kedden elfogadja a koronavírus világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, szerda 0 órától több intézmény és ügyfélszolgálat is bezár, így módosulnak az ügyintézés körülményei. Összegyűjtöttük az eddigi biztos információkat!

Sopron Holding Zrt.

A társaságnál a Magyar utcai ügyfélszolgálat november 11-től zárva, de telefonon és e-mailben továbbra is elérhetőek a munkatársak.

 

STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

A társaság november 1-je óta nem fogadja személyesen az ügyfeleket az ügyfélszolgálati irodákban a vírus terjedésének megelőzése miatt.

A bejelentéseiket e-mailben, postai úton és telefonon is fogadják.

E-mail: [email protected]

Levelezési cím: 9401 Sopron Pf.101.

Telefon: (Sopron )99/505-380 hétfő, kedd, szerda 8:00 -14:00; csütörtök 7:00-19:00

 

Soproni Vízmű Zrt.

A társaság hétfőn jelezte már, hogy a személyes ügyfélfogadást november 16-tól a járvány miatt határozatlan ideig szüneteltetik, ugyanakkor kollégáik továbbra is azon dolgoznak, hogy a megváltozott körülmények ellenére is megoldást találjanak minden megkeresésre.

Ügyeiket az alábbi módokon intézhetik:

                  telefonon: 99/519-300

                  elektronikusan: a [email protected] email címen, vagy

                  a www.sopronivizmu.hu honlapon elérhető online ügyfélszolgálaton

                  postai úton: 9400 Sopron, Bartók Béla utca 42.

                  emellett az iratokat a központi telephely (Sopron, Bartók Béla utca 42.) falán található postaládába is el lehet helyezni.

 

Sopron Múzeum

A Soproni Múzeum 2020. november 11-től bezárja kapuit – közölte a múzeum közösségi oldalán egy bejegyzésben. A kiállítások nem látogathatók, a korábban meghirdetett múzeumpedagógiai programokat lemondták, emellett a múzeum kutatószolgálata is szünetel. Bíznak abban, hogy hamarosan ismét személyesen is találkozhatnak a látogatókkal, addig is online csatornáinkon elérhetőek lesznek. Arra bíztatják a látogatókat, hogy kövessék a Soproni Múzeum, a Lenck-villa, a Tűztorony, a Macskakő, a Központi Bányászati Múzeum és Régiségtár közösségi oldalait, valamint honlapjukat is, ahol folyamatosan bővülő digitális múzeumi tartalmakat osztanak meg.

Széchenyi István Városi Könyvtár

A könyvtár tájékoztatójában közölte, hogy 2020. november 11-től harminc napig a könyvtárban és az összes telephelyén tilos a látogatás és a helyszínen való tartózkodás. A könyvek visszavételére és kölcsönzésére sincs lehetőség. A mai naptól a beiratkozások érvényessége és a kölcsönzési határidők, meghosszabbodnak. Erre az időre késedelmi díjat nem számolnak fel. 

Soproni Petőfi Színház

A teátrum közösségi oldalán közölte, hogy november 11-től harminc napig elhalasztják a színházi előadásokat és rendezvényeket. Részletes tájékoztatást a kormányrendelet megjelenését követően adnak.

Szerdától csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok: aki teheti, online intézze hivatali ügyeit!

A járvány terjedésének, valamint a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében szerdától csak előzetes időpontfoglalással lehet ügyeket intézni a kormányablakokban és okmányirodákban. A kormányzati intézkedésekkel összhangban most meghozott óvintézkedésekkel a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.

A járvány elleni védekezés elősegítése érdekében Magyarország Kormánya által bevezetett korlátozásokkal párhuzamosan 2020. november 11-től a kormányablakokban ismét kizárólag előzetes időpontfoglalást követően lehet ügyeket intézni. Időpontfoglalásra az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon, a megújult magyarorszag.hu oldalon, illetve a 1818 ingyenesen hívható telefonszámon van lehetőség. Az interneten elérhető Központi Időpontfoglaló Alkalmazásban az ügyfelek ügyfélkapu regisztráció nélkül is foglalhatnak majd időpontot. Ez alól kivételt képeznek a gépjármű ügyintézéssel kapcsolatos ügykörök. Szerdától nem közlekednek a kormányablakbuszok és a települési ügysegéd szolgálatok működését is felfüggesztik.

A többi kormányhivatali ügyfélszolgálaton telefonos, illetve e-mailben történő időpontfoglalás lehetőségét biztosítják, az elérhetőségek a kormanyhivatal.hu oldalon találhatók.

Az ügyintézők és ügyfelek biztonsága érdekében továbbra is kizárólag szájat és orrot takaró maszkban szabad tartózkodni az ügyfélszolgálatokon.

Az elkészült okmányok személyes átvételére november 11-ét követően nem lesz lehetőség, azokat postai úton, levélküldemény formájában kézbesíti a kormányhivatal. Felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy a 2020. március. 11. és június 18. közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok változatlanul 2020. december 15-ig érvényesek, ezért kérik, éljenek az előzetes időpontfoglalás lehetőségével.

Javasolják, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban a megújult magyarorszag.hu oldalon elérhető online ügyintézési lehetőségeket, illetve az e-papír szolgáltatást vegyék igénybe. Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket. További információkért keressék fel a kormanyhivatal.hu oldalt, valamint hívják az ingyenesen hívható, 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonalat.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Kormányablakokban működő NAV-ablakokban 2020. november 12-től a személyes ügyintézéshez előzetes időpontfoglalásra van szükség. Ez összhangban van a Kormányablakok ügyfélfogadási rendjével, ami a Magyarország Kormánya által kihirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányzati intézkedések betartását szolgálja. 

A veszélyhelyzet ideje alatt a gyors és rugalmas ügyintézéshez célszerű a NAV elektronikus szolgáltatásait használni. Az e-ügyintézésről a NAV honlapján a 32. számú, a telefonos ügyintézésről pedig a 33. számú információs füzetben olvasható további információ.

A Kormányablakokban NAV ügyintézésekhez időpontot a https://www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/ugyfelszolgalati_idopont_foglalasa menüpont alatt foglalhat.

 

Borítókép forrása: pixabay

Legnépszerűbb cikkek