| 2020. július. 1. | 2 perc olvasás

Új állampapír értékesítési pontot nyitott Sopronban a Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár 2020. július 1-én, új helyszínen nyitotta meg soproni állampapír értékesítési pontját. A kincstári kirendeltség akadálymentesített belépéssel várja az ügyfeleket szerdánként 9:00-16:00-ig az Állomás utca 2. alatt.

A vasútállomás szolgáltatóházában nyitotta újra soproni állampapír értékesítési pontját a Magyar Államkincstár. Az ügyfélszolgálat egy frekventált helyen lévő és akadálymentesített irodába költözött, amit az állampapírok iránt megnövekedett lakossági érdeklődés tett szükségessé - hangzott el a szerdai megnyitón.

Az értékesítési pont korábban a Fő téren működött, most pedig az Állomás utca 2. szám alatt, a vasútállomás szolgáltatóházában várja az érdeklődőket, szerdánként 9:00-16:00-ig, az ügyfelek várakozására a szomszédos Kormányablakban van lehetőség.

- A kincstári állampapír forgalmazás területi arányait tekintve Győr-Moson-Sopron megye kiemelkedően fontos, hiszen az utóbbi időben erős növekedés tapasztalható itt. Korábban Hajdú-Bihar megye volt meghatározó, de egyre inkább egy egészséges verseny alakul ki a két terület között. Ebben a versenyben remek eredményeket ér el Sopron, hiszen ez egy olyan értékesítési pont, ami ez egyik legnagyobb forgalmat bonyolítja le, amit jól mutat az is, hogy a Babakötvényhez tartozó Start-számla nyitásban kiemelkedő a teljesítménye - mondta el Dr. Borbély László András, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese, aki hozzátette: a Magyar Államkincstár célja, hogy a legnagyobb magyar állampapír forgalmazó legyen.


fotó: Griechisch Tamás

A magyar kormány által elindított Magyar Állampapír Plusz program értékesítése mellett a népszerű Babakötvénnyel kapcsolatos ügyintézésre is helyet biztosít az új iroda. Sopron önkormányzata egyszeri önkormányzati támogatás formájában, a Babakötvényhez kapcsolódó Kincstári Start-értékpapírszámlára történő átutalással járul hozzá a fiatalok életkezdéséhez.

- Az önkormányzat minden újszülött gyermek részére 40 ezer forintot biztosít, ezzel is ösztönözve a családok megtakarítási kedvét. Ezzel a segítséggel és a családok kiegészítésével biztosabb, boldogabb jövőt tudnak biztosítani a gyermeküknek és ezáltal saját maguknak is. Nekünk fontos, hogy itt Sopronban minél több gyermek szülessen, és hogy a családok boldogok és elégedettek legyenek, ehhez szeretne az önkormányzat hozzájárulni ezzel a támogatással- mondta el Csiszár Szabolcs, alpolgármester.


fotó: Griechisch Tamás

A megnyitón a partnerek részéről Dr. Kocsis Tünde, a Soproni Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese és Kövesdi Szilárd István, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. vezérigazgatója is elismerését fejezte ki az új értékesítési ponttal kapcsolatban. A megyei államkincstári eredményeket Horváth Endre, a Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság igazgatója ismertette.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek