Új arculatot kapott az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium

Az új arculat célja, hogy a jövőben modern, ugyanakkor jól felismerhető grafikai megoldásokkal jelenjen meg az online és a nyomtatott felületeken az intézmény. A mai információval teli világban elengedhetetlen, hogy minden felületen – legyen az online vagy offline – megfelelően érvényesüljön az iskola kommunikációja - áll az intézmény közleményében.

Az új arculat kialakításának célja az egységes, rendezett küllem, hogy az könnyebb azonosíthatóságot és bizalmasabb, közvetlenebb kapcsolatot biztosítson a partnerek számára.

A grafikai terv a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karral közös projektben valósult meg. Első körben tizenkét arculati tervet készítettek az egyetem hallgatói, amelyből az iskola vezetősége és az egyetem képviselői öt munkát választottak ki. A végső arculati tervről online szavazás döntött: az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium tantestülete és diákjai voksolhattak.

A nyertes logó egy többszörösen összetett szimbólum. Egyszerre formáz galambot, illetve ‘E’ betűt is. A logó alapja egy egyszerű, geometriai forma. A háromszög utal a Szentháromságra, illetve egymáshoz való illeszkedésük a közös együttműködést és az egységet szimbolizálja.

 

A projekt zárásaként ünnepélyes keretek között mutattuk be a tanulók és tanárok közösségének a nyertes pályamunkát, amelyet Csernyus Kata egyetemi hallgató készített Nagy Nándor művésztanár, okleveles vizuális kommunikációs tervezőművész vezetésével. Az ünnepségen részt vett továbbá a Soproni Egyetem részéről Joóbné dr. Preklet Edina oktatási és hallgatói projektekért felelős dékánhelyettes.

A középiskola részéről Czinder Anita, a projektben résztvevő tanárnő zárta lelkesítő szavaival az ünnepséget, kiemelve, hogy az új imázs három kifejezés köré épül: Tudás. Élet. Ritmus. Az új jelmondat: Célunk a Te sikered! 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek