| 2022. január. 24. | 1 perc olvasás

Új belépési szabályok Ausztriában

Január 24-től, hétfőtől új belépési szabályok lépnek életbe Ausztriában, köztük 14 omikron kockázatú ország kerül le a vörös listáról. Akik beadatták már a harmadik oltást is, feltétel nélkül léphetnek be az országba. Ausztria mától enyhíti a beutazási szabályokat. A lazítás oka, hogy Ausztriában ma már az omikron a domináns vírusváltozat.

Amint az a Szövetségi Közlönyben megjelent, a Covid-19 belépési szabályozásának 12. módosításából kiderül, 14 országot törölnek a vírusváltozatok területeinek listájáról. Ez tíz dél-afrikai állam, valamint Dánia, Hollandia, Norvégia és Nagy-Britannia. Ez azt jelenti, hogy a harmadik vakcinát felvevő oltottak minden feltétel nélkül beléphetnek Ausztriába a világ minden tájáról. A lazítás oka, hogy Ausztriában ma már az Omikron a domináns vírusváltozat.

Hétfőtől a „2G+" belépési rendszer a korábbi vírusváltozatú országokra is vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy Ausztria csak olyan beoltott vagy felépült személyeket enged be az országba, akik negatív PCR-tesztet is tudnak bemutatni. Aki már megkapta a harmadik oltást, annak nem kell tesztelnie. Ausztriában elfogadott vakcinák: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson (Janssen), Moderna, Sinopharm, Sinovac, Covishield, Covaxin, Covovax, Novavax. A módosítás arról is rendelkezik, hogy az eredetileg január 31-ig érvényes beutazási szabályozást további egy hónappal meghosszabbítják. A többi rendelkezés változatlan marad.

Borítókép; illusztráció

Legnépszerűbb cikkek