| 2021. április. 6. | 1 perc olvasás

Hamarosan új bölcsőde várja a kicsiket Harkán

Új bölcsődét építhetnek Harkán. A község önkormányzata közel 200 millió forintos támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében.

A bölcsődei projekt célja a kisgyermekes szülök munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése volt. A megvalósítás a helyi igényeken alapuló, a gyermekjóléti alapellátások körébe tartozó, a 0-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását biztosító bölcsődei szolgáltatás létrehozása, valamint az ellátás biztosításának helyet adó új bölcsőde megépítése volt Harkán.

A bölcsőde „A” fokozati jelű lesz, 1 nevelési-gondozási egységgel, 2 db csoportszobával. Az elhelyezhető bölcsődések száma 28 fő. A tervezett beruházás hozzájárul a kisgyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez a bölcsődei ellátás fejlesztésével, ellátáshoz való jobb hozzáférés biztosításával.

A beruházás várhatóan 2022. augusztus 31-ig készül el.

A családbarát, munkába állást segítő intézmény létesítésével a községben és a település vonzáskörzetében élő kisgyermekes családok foglalkoztatási helyzete, életminősége javul, a szolgáltatás elérhetősége hosszú távon hozzájárul a gyermekvállalás ösztönzéséhez, így évtizedes távlatban is biztosítják a munkaerő utánpótlását, támogatva többek között a leszakadással fenyegetett társadalmi csoportok felzárkóztatását. Fontos, hogy a projekt eredményeként létrejött épület megfeleljen a kor elvárásainak energiatakarékos és teljes körűen akadálymentes legyen.

Barcza Attila, Sopron országgyűlési képviselője Facebook oldalán üdvözőlte a bejelentést. Mint írja a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a gyermekek minél jobb körülmények között nőhessenek fel.

Címkék: bölcső

Legnépszerűbb cikkek