| 2023. január. 20. | 2 perc olvasás

Új bölcsőde nyílt Hegykőn

Új bölcsőde épült Hegykőn. A tizenkét férőhelyes intézmény 170 millió forintos hazai forrásból valósult meg. A bölcsőde tornaszobával és egyéb kiegészítő helyiségekkel is gazdagodott.

A hegykői ovisok műsorával indult a bölcsőde átadó ünnepsége. Az eseményen köszöntőt mondott Szigethi István. Hegykő polgármestere hangsúlyozta; nagy volt az igény már erre a szolgáltatásra.

 - Ez egy körzeti bölcsőde, Hegykő, Fertőhomok és Hidegség gyermekeit is fogadja az intézmény. A bölcsőde felépítése nehéz volt, mert pályázaton 120 millió forint támogatást nyertünk, viszont a pályázat kiírása, valamint az építkezés megkezdése közötti időben nagyon felemelkedett az építőanyagok ára, így pluszforrást igényeltünk a megyei önkormányzattól, illetve mi is hozzájárultunk 10 millió forint önrésszel – tette hozzá.Az átadó ünnepségen részt vett Németh Zoltán. A Győr-Moson-Sopron vármegyei közgyűlés elnöke beszédében kiemelte, hogy a vármegyei területfejlesztési programnak egyik lényeges eleme az, hogy eltüntesse a különbségeket a nagyvárosok és kisebb települések között.

- Az a célunk, hogy a kisebb településeken való élet ne járjon együtt kényszerű kompromisszumokkal. Azt gondoljuk, hogy aki ilyen településen él és dolgozik, hozzájárul az országa gyarapodásához, az megérdemli azt, hogy jó közszolgáltatásokat vehessen igénybe. Ilyen a bölcsődei szolgáltatás is, ami ráadásul családpolitikát is támogat, valamint gazdaságpolitikát is, hiszen egy itt elhelyezett kisgyermek édesanyja vissza tud menni a munkaerőpiacra.Egyúttal a helyi identitást is növeljük, hiszen ha egy településen helyben elérhetőek a szolgáltatások, a kötődések is itt alakulnak ki – részletezte  Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron vármegyei közgyűlés elnöke.
 

A magyar kormány több mint 170 millió forrást biztosított az intézmény megvalósítására. A település egyik legfontosabb fejlesztését sikerült véghez vinni - emelte ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.- A politikánk középpontjában a családok, családtámogatások állnak, a gyermekek a legfontosabbak. Ennek jó példája az, hogy a választókerületünkben nagyon sok új bölcsőde tudott megnyílni az elmúlt néhány évben. Most Hegykőn, a magyar kormány több, mint 170 millió forintos támogatásával egy csodálatos épületet adhattunk  át, amibe a legkisebbek már be is költöztek. Tornaszobával, kiegészítő helyiségekkel nyílt meg az új bölcsőde, és azt gondolom, hogy ez a település egyik legfontosabb fejlesztése, hiszen ez a hegykői családoknak segítség – emelte ki.

A bölcsőde tizenkét férőhelyes, de tizennégyre bővíthető, január másodikától fogadja a gyermekeket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek