| 2018. december. 4. | 1 perc olvasás

Új defibrillátort kapott a Soproni Gyógyközpont

Egy defibrillátor készüléket adományozott a Rotary Club Sopron – Pannónia Egyesület a Soproni Gyógyközpontnak. Az eszköz mintegy 1,4 millió forintba került, és a kórházban nagy szükség volt erre a készülékre.

A Rotary Club Sopron - Pannónia Egyesület Dr. Hintsch Ottó ötlete nyomán ajándékozta a defibrillátort a Soproni Gyógyközpontnak. Dr. Hintsch Ottót szívbetegséggel kezelték a soproni kórházban, és a jótékony szervezet örömmel állt a kezdeményezés mellé, és gyűjtötték össze a szükséges 1,4 millió forintot - emelte ki a keddi átadón Schöll Gábor, a Rotary Club Sopron-Pannónia Egyesület elnöke.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Kovács Imre, a Soproni Gyógyközpont Kardiológiai-Belgyógyászati Összevont Osztályának osztályvezető főorvosa kiemelte: az új defibrillátor egy korszerű eszköz, amelynek segítségével könnyen megszüntethetőek a kamrai és pitvari ritmuszavarok. Hozzátette: sajnos nagyon gyakran alkalmazzák a kardiológiai osztályon, ezért ezeknek az eszközöknek az amotrizációs ideje rövidebb. 


fotó: Griechisch Tamás

A szívelégtelenségek száma a fejlett orszákban, mint az Egyesül Államokban, és az Európai Unió országaiban - így hazánkban is, egyre növekszik. Ezért Magyarországon az új egészségügyi irányelvek között kiemelten kezelik ezt a betegséget és tervezik szívelégtelenség ambulancia létrehozását, és a szívelégtelenség regiszter bevezetését. A szívelégtelenségnek, mint ritmuszavarra is hajlamosító betegségnek azért van nagy klinikai jelentősége, mert halálozási aránya a daganatos betegségeknél is rosszabb. 

Legnépszerűbb cikkek