| 2019. június. 20. | 2 perc olvasás

Új egészségházat adtak át Sopronkövesden

Sopronkövesden és környékén mindegy 2000 ember részesülhet színvonalas orvosi ellátásban a község új egészségházának köszönhetően, amelyet csütörtökön adtak át.

Ez a sokrétű épület nagyon fontos fejezet Sopronkövesd és környéke életében. Az épület átadását több éves előkészület előzte meg – a cél azonban az önkormányzatot minden körülményen átlendítette: az létesítményre ugyanis nagy szüksége volt már mintegy 2000 embernek.  

 - A korábbi háziorvosunk nyugdíjba ment és az ő tulajdonában volt ez az épület. Tehát korábban nem volt az önkormányzatunk tulajdonában egészségház – vázolta fel az egyik motiváló tényezőt Fülöp Zoltán, Sopronkövesd polgármestere. - Illetve, rengeteg gyermek van a faluban, a bölcsődében, az óvodában és az iskolában egyaránt. Településünk folyamatosan gyarapodik az új lakóparkok által is és szerettünk volna az itt, valamint a környékünkön élők számára minőségibb egészségügyi szolgáltatást biztosítani – mondta még a polgármester, aki kiemelte: biztos benne, hogy az egészségházba fektetett pénz megtérül.  

A megnyitón a település háziorvosa, Dr. Erdélyi Miklós is felszólalt, aki kiemelte: ez az egészségház színvonalában kivételes. - Sok hasonló feladatot ellátó létesítményben jártam már és a tapasztalataim alapján azt gondolom, hogy ilyen igényes terekkel, berendezéssel szinte kizárólag a magánellátásban találkozhatunk – emelte ki. - Nagyon megtisztelő, hogy ilyen helyen dolgozhatunk – fűzte hozzá.  

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője beszédjében méltatta a beruházást, és kiemelte, hogy a kormány a Magyar Falu Programmal fejlesztésekre buzdítja a kistelepüléseket. - Nagy szükség volt itt erre az épületre – világított rá. - Egy fejlődő településről van szó, ahol sok a gyermek és ez összhangban van a magyar kormánynak azzal a főbb programjával, amely a családokat támogatja. - Bízom abban, hogy a Magyar Falu Programmal Sopronkövesd és a környék településeinek fejlődése is eredményesen valósulhat meg – fejtette ki.

Az épületben csütörtökön már el is kezdődött a rendelés. Az egészségház szolgáltatásai között a háziorvosi mellett fogászati rendelés, különböző szűrővizsgálatok és vérvétel is szerepel.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek