| 2021. július. 7. | 2 perc olvasás

Új elnök a soproni Rotary klub élén

A barátság és a karitatív tevékenység összhangja adja a Rotary klub szellemiségét. Az idén 31 éves soproni szervezet szerda este tartotta meg éves tisztújító rendezvényét, ahol Varga Gábor leköszönő elnöktől Göde József vehette át a Rotary-láncot.

Az elmúlt másfél év bezártsága megnehezítette a Rotary klub életét is. Számos rendezvény maradt el, ami nem kedvezett az adománygyűjtési akcióknak sem. De a klub élete nem állt meg ebben az időszakban, és a tagok mindent megtettek, hogy tevékenyen részt vegyenek a soproni közéletben.

Varga Gábor leköszönő elnök elmondta: „Nem volt könnyű az elmúlt egy év a soproni Rotarynak, hiszen mint minden más szervezetnek, így nekünk is gyakorlatilag fel lettek függesztve az élő rendezvényeink. Nem tudtunk rendszeresen találkozni, csak az online térben. Sajnos azok a tervek, amiket én szerettem volna megvalósítani csak részben sikerültek. De azért mégis működtünk, aktívak voltunk. A tavalyi évben sikerült egy újraélesztő készülék átadnunk, illetve a Soproni Gyógyközpont traumatológiai osztályának árnyékolását oldottuk meg. Emellett tagjaink egyénileg is sokad adományoztak maszkokat, fertőtlenítőket, mellyel igyekeztek kivenni részüket a járvány elleni védekezésből.”


Fotó: Magasi Dávid

Idén most először sikerült élő rendezvényt tartani, melynek keretein belül kinevezték az új elnököt, aki egy éven keresztül fogja vezetni a 26 fős társaság munkásságát.

Göde József, aki a civil életben is a segítésre tette fel az életét az Országos Mentőszolgálat mentőtisztje, 4 éve tagja a Rotary Klubnak, ahol korábban kincstárnoki és titkári feladatokat is ellátott. 


Fotó: Magasi Dávid

A Rotary Klub Sopron soron következő elnöke az alábbi célokat fogalmazta meg a következő ciklusra:

„Szeretném az elődeim által elkezdett programokat, így a Talentum-programot is folytatni, a hátrányos helyzetű embereket segíteni, Illetve kiemelt helyen foglalkozunk a pandémia áldozataival. Erre külön felelős van a klubban, aki felderítő munkát végez Sopron területén annak érdekében, hogy megismerjük azokat az embereket, akiknek segítségre van szükségük. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindazonáltal, hogy az egészségügy oroszlánrészt vállalt a járványügyi helyzetben, fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a soproni iparosok is kivették a részüket a munkából. Az ő munkásságukat is támogatnunk kell.” - mondta Göde József.

A Rotary klub magyarországi kormányzója, Németh Frigyes beszédében üdvözölte a soproni klub hasznos munkáját, és felhívta a figyelmet arra, hogy a Rotary tagok az egész országban milyen fontos szerepet töltenek be a karitatív tevékenységekben. A kormányzó átadta az új elnöknek a Rotary-zászlót, és sok sikert kívánt neki a következő elnöki ciklushoz. 


Fotó: Magasi Dávid

A soproni szervezet az új elnök vezetésével bízik abban, hogy az idei év már bővelkedik programokban és sikerül megszervezniük az éves bált, valamint a már hagyománynak tekinthető Rotary sétát is. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: Rotary

Legnépszerűbb cikkek