Új elnököt választott és tagokat avatott a Soproni Lady Lions Club

A Lions Club történetét bemutató filmmel kezdődött a Sopron Lady Lions Club tagjainak és elnökének avató ünnepsége. A résztvevőket Boronkay Gusztáv, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének korábbi soproni kormányzója köszöntötte.

Az ünnepségen az amerikai, a magyar és a Lions himnusz is elhangzott. Dr. Fogarassy Csaba, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója kiemelte: A Lions Clubok tagjai 1917 óta segítenek az embereken. Az alapítása óta eltelt közel 100 év alatt a szövetség a világ minden szegletében elterjedt, mint az önzetlen szolgálat legjobb gyakorlata. A Lions Clubok Magyarországi Szövetségének Klubjai ugyanezt a szellemiséget képviselik hazánkban 1989-óta, az első hazai klub, a First Budapest Lions Club megalakításától, ma már közel félszáz Clubbal szolgál idehaza.


fotó: Magasi Dávid

Az eseményen beszédet mondott Farkas Ciprián is. Sopron polgármestere hangsúlyozta, az elmúlt másfél év okozta vírushelyzet megmutatta, óriási szükség van azokra a szervezetekre, amelyek a bajbajutottakon, elesetteken segítenek. „Az elmúlt időszak, ami az emberek kapcsolattártását szeretteikkel, barátaikkal nehézkesebbé tette, különösen rávilágított a segtíségre szorulókra. Az önkormányzatok, a kormányzati szervezetek, az egyházak elkövettek minden tőlük telhetőt, hogy ezt a nehéz időszakot átvészeljék az érintettek. Ebben a segítségnyújtásban is részt vettek a soproni Lions szervezetek, melyek tevékenysége a városban régi hagyományokra vezet vissza. Ezt ünnepeljük ma, és mindenképp örömteli, hogy a Soproni Lady Lions is egy összetartó, fontos szervezet a városban.”


fotó: Magasi Dávid

A Sopron Lady Lions Club 9 új taggal bővült, akik a Lions Etikai Kódex ismertetése után, ünnepélyes keretek között, tettek fogadalmat a Club elvei mellett. Dr. Fogarassy Csaba, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója az új tagoknak a Lions jelvényt, valamint a nemzetközi szervezethez való tartozást jelképező oklevelet is átnyújtotta. 


fotó: Magasi Dávid

A résztvevők a gyertyaceremónia során felidézték az Lions Club történetét. Az ünnepség során gyertyát gyújtott Dr. Fogarassy Csaba a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, Halmos Mária a Sopron Lady Lions Club alapító elnöke, Nagy Tamás, a Soproni Lions Club elnöke, Kovács Renáta, a Soproni Lady Lions Club titkára, Joó Katalin a Soproni Lady Lions Club kincstárnoka. A gyertyagyújtáshoz csatlakoztak a club új tagjai is.


fotó: Magasi Dávid

Dr. Fogarassy Csaba a Sopron Lady Lions Clubban végzett tevékenységéért oklevelet adott át Halmos Mária alapító elnöknek.
Az ünnepség végén Kovács Renáta átadta az elnöki láncot Horváth Andreának, a Soproni Lady Lions idei elnökének. 


fotó: Magasi Dávid

A jeles alkalomra az ország számos Lions Clubjából érkeztek vendégek Sopronba.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek