| 2021. május. 28. | 1 perc olvasás

Új építésű vagy felújított épülettel lehet pályázni a Winkler Oszkár-díjra

A Soproni Városszépítő Egyesület pályázatot hirdet Sopron város területén megépült vagy felújított, a városképet gazdagító épületek alkotói részére.

Pályázatot nyújthat be:

Legfeljebb két éve elkészült (használatbavételi engedéllyel vagy a befejezés tényét igazoló hatósági bizonyítvánnyal rendelkező) új építésű vagy felújított épület alkotója (tervező, kivitelező vagy tulajdonos).

A pályázatot az ingatlan azonosításához szükséges adatokkal (cím, helyrajzi szám), az elkészült épületet ábrázoló fényképpel, valamint kapcsolattartó személy és elérhetősége megadásával postai úton a Soproni Városszépítő Egyesület irodájába (9400 Sopron, Új utca 4.) vagy elektronikus formában ([email protected]) lehet benyújtani legkésőbb 2021. június 30-ig.

A pályázatokat a Soproni Városszépítő Egyesület vezetősége által felkért szakmai zsűri bírálja a pályázó helyszínek megtekintése után.

A város XX. századi kiemelkedő építészéről elnevezett Winkler Oszkár-díj adományozásának a célja az építészeti szempontból kiemelkedő, a soproni hagyományokat és a kortárs építészet vívmányait felmutató, a városképet gazdagító épületek elismerése, ezen épületek példaként való kitüntetése. A díj nyertese emléktáblát helyezhet el az épület homlokzatán.

Borítókép:SopronMédia archívum

Legnépszerűbb cikkek