| 2020. november. 26. | 2 perc olvasás

Új épületegyüttessel bővül a Százszorszép Bölcsőde

A soproni városvezetés sajtótájékoztató keretében jelentette be csütörtökön, hogy megkezdődnek a kivitelezési munkálatok a Százszorszép Bölcsődében. A fejlesztés révén megvalósuló új épületegyüttesnek köszönhetően további 28 kisgyermek számára lesz biztosított a bölcsődei ellátás a megújuló, s a jövőben modernebb megjelenéssel bíró intézményben.

Farkas Ciprián polgármester a Szarvkői utcai Százszorszép Bölcsődénél tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Magyarország Kormányához hasonlóan a soproni önkormányzat számára is a gyermek és a családok boldogulása az első, melynek elengedhetetlen eleme, hogy a gyermekeink jó és korszerű körülmények között nevelkedhessenek. A kormány családbarát politikájának köszönhetően Magyarországon folyamatos növekedés tapasztalható a gyermekvállalási kedv tekintetében, emiatt is fontos, hogy a korszerűsítési munkálatok mellett új férőhelyekkel bővüljenek a soproni bölcsődék és óvodák. 
A városvezetés részéről a sajtótájékoztatón jelen volt Csiszár Szabolcs alpolgármester is. 


fotó: Griechisch Tamás

Kocsis Zsuzsanna, Sopron Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődéinek igazgatója elmondta, a Százszorszép Bölcsőde jelenleg 78 férőhellyel, három gondozási egységben, hat csoportszobával működik, nagy öröm, hogy bővülhetnek.


fotó: Griechisch Tamás

A mintegy 314 millió forintból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen a Százszorszép Bölcsőde hamarosan egy új épületegyüttessel bővül, amely két gyermekcsoport fogadására alkalmas csoportszobákat és a kiszolgáló, gazdasági funkciókat foglalja magába. Az új épületszárny csoportszobánként 14 gyermek ellátását teszi majd lehetővé, így a bölcsőde összesen 28 új gyermek fogadására lesz alkalmas.

Az új egység látványterve
Az új egység látványterve

Az 1981-ben átadott bölcsőde épületenergetikai felújítása három évvel ezelőtt valósult meg, melynek köszönhetően csökkent az épület üzemeltetési költsége, ezzel is hozzájárulva a környezetvédelmi adottságok javulásához. Az új nevelési egység a meglévő épület déli részénél kerül kialakításra. A kivitelezés során új építészeti elemként szolgál majd az épület homlokzataihoz kapcsolódó fedett-nyitott átmeneti teret alkotó, színes, játékos terasz és előtető rendszer, mely egybefogja az épületrészeket és egyben kibillenti az épületegyüttest annak jelenlegi, kevésbé fantáziadús világából.

A tervek szerint az új épületszárny 2021. szeptember 1-jével nyithatja meg kapuit. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek