| 2021. november. 30. | 1 perc olvasás

Új eszközökkel gazdagodott a Roth Gyula Technikum tanműhelye

Új eszközökkel gazdagodott a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanműhelye. Az 500 ezer forint értékű adományt a gyakorlati oktatás támogatására fordítja az intézmény. Az iskola diákjai évek óta nagy sikerrel szerepelnek a hazai és nemzetközi faipari versenyeken.

A faipari képzés magas színvonalát elismerve kapott adományt a Roth Gyula Erdészeti Szakképző Iskola tanműhelye az egyik országos faipari cégtől. Az intézmény faipari képzése iránt rendkívül nagy az érdeklődés, így elengedhetetlenné vált az eszközpark bővítése.

"Faipari képzésünk magas színvonalát elismerve kapott támogatást iskolánk egy faipari cégtől. Fontos célunk volt a kézi műhelyünk javítása és az eszközpark bővítése hiszen a faiparos képzésünk iránt rendkívül nagy az érdeklődés" – mondta Sztojkáné Bodor Ildikó, igazgató.


fotó: Máthé Alexandra

Az 500 ezer forint értékű adománnyal az intézmény magas színvonalú faipari képzését támogatja a cég. A faipari technikus tanulók is évről évre szép eredményeket érnek el a szakmai versenyeken.

"Cégünk kiemelt figyelmet fordít a fiatalok támogatására. A Roth Gyula Szakképző Iskola faipari képzését támogatva 500 forint értékű ajándékot adtunk át a tanműhelynek" – tudtuk meg Kovács Györgytől, a JAF Holz Ungarn Kft. kirendeltségvezetőjétől.  

Az erdészeti szakképzés egyik legrégebbi intézménye a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium. A mindenkori tantestület színvonalas oktató-nevelő munkája emelte az iskolát az országosan elismert intézmények sorába. 


fotó: Máthé Alexandra

fotó: Máthé Alexandra

Legnépszerűbb cikkek