| 2019. június. 6. | 1 perc olvasás

Új gépeket szereztek be a bicikliutak üzemeltetésére

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018 tavaszától kezdődően közel 1000 kilométernyi, a főutakkal párhuzamos lakott területen kívüli és az országos kerékpárút törzshálózat lakott területen kívüli kerékpárforgalmi létesítményeinek üzemeltetési és karbantartási feladatait vette át. Ezzel egységes szemlélet és hatékonyabb munkavégzés mellett végezheti az országos kerékpárhálózat üzemeltetését és fenntartását. Az átadás-átvételt követően valamennyi helyszínen megtörtént az állapotfelmérés és a legsürgősebb beavatkozásokról is gondoskodtak a szakemberek.

A következő időszakban az üzemeltetési és karbantartási feladatokra közel 2 milliárd forintot fordíthat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ráadásul a kezelésébe került mintegy 1000 kilométernyi kerékpárúthoz kapcsolódóan a gépparkján is végezhet fejlesztési beruházásokat, melyet állami, központi költségvetési forrásból valósíthat meg. A gépjárműeszközpark fejlesztéseinek egyik első ütemében a társaság a nyílt közbeszerzési eljárás során kiválasztott beszállítótól vásárolt 15 új, speciális kommunális kistraktort a hozzá tartozó a kerékpárutaknál alkalmazható speciális adapterekkel. A gépeket és adaptereiket kaszálási, hóeltakarítási, síkosság-mentesítési és burkolatseprési munkákhoz fogják használni a mérnökségi szakemberek. A 15 darab John Deere márkájú traktorhoz egytengelyes pótkocsi, egytárcsás sószóró, karos kasza adapter, homlokseprő és kétszárnyú homlokeke is tartozik majd. A beruházás teljes költsége több mint nettó 440 millió forint volt.

A munkagépek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. békéscsabai, debreceni, gyomaendrődi, győri, hevesi, hódmezővásárhelyi, kecskeméti, keszthelyi, kiskunhalasi, mátészalkai, nyíregyházi, sátoraljaújhelyi, szegedi, szolnoki és veszprémi mérnökségeire kerülnek majd.

Az új munkagépek ünnepélyes átadására 2019. június 6-án, csütörtökön kerülhetett sor a KITE Zrt. sárbogárdi telephelyén. Az eseményen Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, Csallai Péter, az Interat Zrt. vezérigazgatója és Zahorán Zalán, a KITE Zrt. műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettese vett részt.

Borítókép: illusztráció; Forrás: Sopronmédia Archív

Legnépszerűbb cikkek