Új gépkocsival gazdagodott a Soproni Mentőállomás

Mentőorvosi gépkocsival gazdagodott a Soproni Mentőállomás. Az új autót néhány napja állították szolgálatba mintegy 11 millió forintos költséggel, melyhez 2 millió forinttal járult hozzá Sopron önkormányzata.

Dr. Éger István mentőorvos köszöntötte a jelenlévőket az új mentőorvosi gépkocsi átadásán kedden. A Skoda Octavia kombi állandó összkerékhajtású, automata, 184 lóerős, számos extrával felszerelt. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepségen dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kiemelte: ez az autó a mentés összetett feladatában lát el fontos szerepet.

-Ha a helyszínre érkező alapszintű mentőegység úgy látja, hogy a beteg állapota megkívánja a további ellátást akkor segélykocsiként a helyszínre tud érkezni ez a gépjármű, és biztosítja az ellátáshoz szükséges gyógyszert vagy eszközt. A jármű többek között az ügyeleti feladatok ellátására is alkalmas lesz a jövőben -hangsúlyozta az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A gépkocsit mintegy 11 millió forintos költséggel állította szolgálatba az Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítvány és az OMSZ Központi Alapítvány számos támogató segítségével. A mentéshez szükséges arculat kialakítását, a megkülönböztető jelzések elhelyezését, a kocsi belső átalakítását Sopron önkormányzatának 2 millió forintos anyagi támogatása tette lehetővé.

-A koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére az önkormányzat létrehozott egy 100 milliós csomagot. A támogatási alapról és a mentőautó beszerzését támogató 2 millió forintról a közgyűlés döntött. A jól felszerelt mentőautónak köszönhetően a soproniak és a környéken élő emberek biztonsága is javulni fog a jövőben. Dr. Farkas Ciprián eseménymentes szolgálatot kívánt a mentőállomás dolgozóinak. 


fotó: Griechisch Tamás

Az autót Bajkai Csaba plébános áldotta meg. Az ünnepségen hangsúlyozták: a gépkocsi méreteivel, teljesítményével, komfortjával a lehető legjobb munkafeltételeket biztosítja.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek