| 2023. november. 29. | 1 perc olvasás

Új gyártócsarnokkal gazdagodott a Horváth Fólia Kft.

Telephelyet fejlesztettek Sopronban a Horváth Fólia Kft.-nél. Új gyártócsarnokban, új raktárépületben, kibővült gépparkkal folytatódhat a biológiai úton lebomló, komposztálható műanyagok gyártása ezután. A fenntarthatóság jegyében pedig a tavalyi évben napelemes rendszert is telepítettek.

Biológiai úton lebomló élelmiszeripari csomagolóterméket gyártanak a Horváth Fólia Kft.-nél. A cég bevezette a lebomló műanyagok gyártását, amely jelen pillanatban az egyetlen reális kiváltó alternatívája lehet a hagyományos egyszerhasználatos műanyagoknak.

Az eseményen Horváth András, a Horváth Fólia Kft. ügyvezető-igazgatója kiemelte: az új gyártócsarnok és eszközpark fejlesztése lehetőséget ad arra, hogy a későbbiekben tovább bővítsék az alkalmazottak számát, így akár 10-15 fővel több embert foglalkoztathat a cég a jövőben. 

Az ünnepségen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: a soproni vállalkozások fejlődése kiemelten fontos a városnak. 

A magyar kormány támogatásával 1 milliárd forintos csarnokfejlesztés és gépparkbővítés valósult meg a Horváth Fólia Kft.-nél. A munkavállalók foglalkoztatása és a város fejlesztése szempontjából is kiemelten fontos a soproni vállalkozások fejlesztése. A Horváth Fólia Kft. környezettudatosan végzi tevékenységét, hiszen lebomló műanyagokból készítik termékeit, csökkentve ezzel az ökológiai lábnyomunkat

– hangsúlyozta Barcza Attila.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében megvalósult projekt a biológiai úton lebomló gyártástechnológia bevezetését célozta meg. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek