Új helyen a város karácsonyfája - Galéria

Kedden délelőtt megérkezett Sopronba az idei év karácsonyfája. A 25 éves, 12 méter magas nordmann fenyő a Várkerületen, a Mária szobor mellett kapott helyet. A fa behelyezésénél jelen volt dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, illetve dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek is.

A város karácsonyfájának szempontjából is különleges a 2020-as év, hiszen az örökzöld idén a Mária -szobor mellett fogja elkápráztatni pompájával a soproni polgárokat.
- Idén nem a megszokott helyén, a Fő téren állítottuk  fel a város karácsonyfáját, hiszen ott a Múzeumnegyed kialakításának munkálatai zajlanak. Kihoztuk a Várkerületre, a Mária- szobor mellé, ahol az ünnepi díszekbe öltözött város kellős közepén az örökzöld arról fog gondoskodni, hogy segítse a soproniakat a felkészülésben, ráhangolódásban az adventi időszakban. Ne csak a városban gyúljanak ki a fények, hanem a lelkekben is – emelte ki dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Köveskuti Zoltán, a TAEG Zrt. soproni erdészetének hegyvidéki erdőgondnoka elmondta, a város idei karácsonyfáját egy ágfalvi család ajánlotta fel a város számára. A 25 éves, 12 méter magas nordmann fenyőt autódaruval emelték ki, és egy speciális rönkszállító-szerelvény, rendőri felvezetéssel hozta be a városba. A fát ezúttal is Nagy Attila, veszélyes fák kivágására specializálódott ipari alpinista, és csoportja állította fel. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek