| 1 perc olvasás

Új helyen tért vissza a Kelta fesztivál!

Kelta tesz-vesz műhely, kézműves foglalkozások, őstermelői vásár, kelta harci kiképzés, zenés, táncos programok. A Jereván-lakótelepen, a Herbszt Zoltán sétányt övező réten reggeltől estig változatos programokkal várták a családokat a soproni Kelta fesztiválon.

A rendezvény másfél évtizedes múltra tekint vissza. A TAEG Zrt. és Taschner Tamás idegenvezető kezdeményezését az elmúlt években Gőgh Zoltán, a Krav Maga SC. Sopron. elnöke vette át.

- Én már nagyon régóta le szerettem volna hozni a Jereván-lakótelepre a programot, mert nagyon sokan nem tudják, hogy a lakótelep alatt, ahol most járunk és állunk, egy régi kelta település található. Egy családi napot szerveztünk, már reggel óta mennek az ügyességi játékok, és ahogy végre hűvösebb van, jön az este, zenés, folyamatos élőzenés előadások váltják egymást – mondta el Gőgh Zoltán.
 

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen részt vett dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Tóth Éva a Jereván településrészi önkormányzat elnöke.

- Nagyon örülünk, hogy a Jereván-lakótelepen adhatunk otthont az idei Kelta fesztiválnak. Külön köszönet Gőgh Zoltán főszervezőnek, aki ezt az egész mai napot lebonyolította, valamint meg kell említeni még Tóth Évát, a jereváni részönkormányzat elnökét, aki szintén mindent megtett a rendezvény sikeréért. Én azt gondolom, hogy egy nagyon jó nap a mai, a családok és a gyerekek nagyon jól érezhették magukat. Ez a program illeszkedik abba, amit mi Sopronban szerettünk volna elérni, hogy az emberek jó sok programot kaphassanak, jól érezhessék magukat korosztálytól függetlenül, és úgy gondolom, hogy ez a ma egy ilyen program volt - mondta el dr. Csiszár Szabolcs.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek