Új időpontban és helyszínen jelentkezik a DIÓ program Sopronban

A Soproni Szociális Intézmény és a Katolikus Szeretetszolgálat együttműködésének köszönhetően folytatódhat a soproni előadássorozat, ugyanis mostantól a Balfi úti Idősek Otthona szolgál az információs órák helyszínéül.

A hatodik órán egy különösen izgalmas és fontos témát fog feldolgozni, ugyanis az elsősegélynyújtásról, a prehospitális ellátás kérdéséről lesz szó.

A demenciával élők számára sok veszélyt rejtenek akár a leghétköznapibb szituációk is. Egy óvatlan mozdulat vagy a bizonytalan járás nagyban megnöveli az esés, elcsúszás, törések kockázatát. A zavart tudat, az elkóborlás szintén balesetekhez, komoly sérülésekhez vezethet. De a demenciával élők esetében akár az étkezés kapcsán fennáll a félrenyelés veszélye, de arra is van példa, hogy apró tárgyak lenyelése okoz váratlan helyzetet. Fontos tehát, hogy az érintettek közelében élő hozzátartozók, ismerősök megfelelő tudással vértezzék fel magukat ezen veszélyek kapcsán. A professzionális segítség megérkezéséig a hatékony laikus beavatkozás életet is menthet!

A téma kapcsán vendégelőadó is erősíti a DIÓ stábját. Göde József gyakorló mentőtiszt, elsősegélynyújtást oktató két évtizedes rutinnal rendelkezik, aki munkája mellett az Együtt az Életért Sopronért Mentőalapítvány titkára és számos jótékonysági kezdeményezés résztvevője is.

 

 

 

IDŐPONT: 2022. DECEMBER 01. 17:00, HELYSZÍN: Balfi úti Idősek Otthona

Legnépszerűbb cikkek