| 2020. szeptember. 1. | 1 perc olvasás

Új információ az ingázóknak

Az ingázásról és az előre befizetett utakról adott tájékoztatást Szijjártó Péter külügyminiszter a kedd délutáni élő bejelentkezésén.

A külügyminiszter a külföldi utazásokkal kapcsolatban azt mondta: az utazást tiltani nem tudják, azonban egyetlen magyar állampolgárnak sem ajánlják, hogy elhagyja az országot. Kitért arra, hogy azok akik korábban befizettek valamilyen utazásra, elállhatnak az utazási szerződésüktől, lemondhatják foglalásukat és a teljes összeget visszaigényelhetik. 

Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország  külügyminiszteri arra a megegyezésre jutottak, hogy a négy ország közötti utazások esetében, azok, akik előre befizetett nyaralással rendelkeznek, nem kell lemondaniuk az utat hazatérésükkor egy koronavírus tesztet kell elvégeztetniük a karantén elkerülésének érdekében.

Szijjártó Péter kiemelte: már most lehetővé teszik az ingázást annak érdekében, hogy a határok túloldalán dolgozó magyarok át tudjanak lépni a határon. A határátlépés időpontját a rendőrök rögzítik, a munkavállalónak 24 órán belül vissza kell térnie Magyarország területére, hogy mentesüljön a karanténkötelezettség alól.

A külügyminiszter ismét felhívta a figyelmet, hogy a jelenleg hatályos intézkedések egy hónapig érvényesek. 

A határellenőrzések miatt nem minden határátkelő lesz nyitva az elkövetkezendő időszakban. A nyitott határokról a pontos tájékoztatást a rendőrség honlapján lehet megtekinteni.

Security Check Required

null

Legnépszerűbb cikkek