| 2017. március. 1. | 3 perc olvasás

Új információs iroda nyílik Sopron belvárosában

A város eddigi és folyamatban lévő fejlesztéseiről valamint a turisztikai lehetőségekről tartottak sajtótájékoztatót a belvárosban, ahol az is kiderült, hogy egy új helyszín is csatlakozik az idelátogatók tájékoztatása érdekében az eddigi három mellé.

Sopron továbbra is az ország legkedveltebb utazási célpontjainak egyike, annak ellenére is, hogy az elmúlt évek során jelentős lezárásokkal járó, nagy volumenű beruházások nehezítették a turisztikailag frekventált területek látogathatóságát. A kormányzat támogatásával olyan beruházások valósulnak meg Sopronban, amelyek a város értékeinek bemutatását szolgálják, az itt élők életminőségét és a turisztikai vonzerejét pedig növelik. - kezdte Barcza Attila az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottságának elnöke a szerdán tartott sajtótájékoztatót. 

Sajtótájékoztató a Vasalóház előtt
Sajtótájékoztató a Vasalóház előtt
fotó: Leczovics Zsolt
Erdősi-Héjj Boglárka és Barcza Attila
Erdősi-Héjj Boglárka és Barcza Attila
fotó: Leczovics Zsolt

2010 óta folyamatosak a fejlesztések a történelmi belvárosban, a munkagépek gyakorta látott „kellékei” a soproni látványosságoknak. Elsőként 2010-ben a teljes Fő teret kellett lezárni a legfontosabb turisztikai hónapokban, majd 2011-12-ben a Tűztornyot nem lehetett látogatni. Utóbbi turisztikai értelemben is különösen fontos, hiszen a városunkban éjszakát töltő vendégek kétharmada biztosan felkeresi. A felújítással párhuzamosan alakult ki a Várfalsétány és épült meg a Tűztorony turisztikai épülete. Megszépült a belvároshoz szorosan kapcsolódó Petőfi tér is, a Várkerület megújítása pedig a közelmúltban fejeződött be. - mutatott rá Barcza Attila az elmúlt időszak fejlesztéseire. 

Célunk, hogy egy élhető és szerethető Sopront ajánljunk ki a látogatóknak. - mondta Barcza Attila
Célunk, hogy egy élhető és szerethető Sopront ajánljunk ki a látogatóknak. - mondta Barcza Attila
fotó: Leczovics Zsolt

A felsorolt beruházások nem csak a soproniak életminőségének növeléséhez járultak hozzá, hanem a turisztikai vonzerő növeléséhez is. Célunk, hogy egy élhető és szerethető Sopront ajánljunk ki a látogatóknak. Éppen ezért folytatódnak azok a beruházások, amelyek ezt a célt szolgálják!

Újra megjelentek a munkagépek a történelmi belvárosban, ezúttal az utcák közművei és burkolatai újulnak meg. Ez egy jelentős, 2 milliárd forint értékű fejlesztés, amely várhatóan 2018 szeptemberéig tart. - zárta szavait Sopron Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottságának elnöke.


fotó: Leczovics Zsolt

Sopron és környéke különleges adottságokkal rendelkezik. Egyedülálló módon egy helyen megtalálható mind az épített, mind a természeti szépség. A cégünk aktívan részt vesz a turisztikai vonzerő növelésében. Ezeket a páratlan szépségeket turisztikai kiadványokban, újságokban, internetes felületeken, televízióban és rádióban egyaránt népszerűsítjük. - vette át a szót Erdősi-Héjj Boglárka, a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezetője.

Hozzátette, hogy ezúttal is részt vesz a Sopron Turisztikai Központ az Utazás kiállításon, amely az ország legnagyobb turisztikai seregszemléje. Március 2-5. között a budapesti Hungexpo területén bemutatják a helyi értékeinket és rendezvényeinket.

Helyben is igyekszik a központ tájékoztatni és népszerűsíteni a város és környéke programjait, éppen ezért - amelyről már portálunk is beszámolt - a 2017. évi eseménynaptárt minden soproni lakosnak is eljutattnak.

Erdősi-Héjj Boglárka, a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezetője.
Erdősi-Héjj Boglárka, a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezetője.
fotó: Leczovics Zsolt

A jelenlegi sajtótájékoztató helyszínválasztásának az okairól is beszámolt Erdősi-Héjj Boglárka. Eddig három turisztikai információs ponton, a Liszt Központban, a Tűztoronyban és a Várkerületen az OTP Bankkal szemben várták naprakész információkkal az érdelődő vendégeket, most azonban egy negyedik ilyen pont létesítése is napirendre került. 

Jelentős előrelépés Sopron turisztikai életében, hogy a közeljövőben turisztikai központként hasznosítjuk a város egyik legjobb adottságokkal rendelkező irodáját, a vasalóházban. Itt szeretnénk egy információs irodát nyitni, amelyről már az érintett felek tárgyalásokat folytatnak. - tudtuk meg a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezetőjétől. 

Vasalóház
Vasalóház
fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek