| 2022. március. 11. | 2 perc olvasás

Új inkubátorház épül a gazdaságfejlesztés érdekében

A soproni vállalkozások segítése és a helyi gazdaságfejlesztés érdekében egy új inkubátorház épül a magyar kormány támogatásával az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron-kelet csomópontja közelében, melynek alapkövét pénteken tették le, Barcza Attila országgyűlési képviselő és a város tisztségviselőinek jelenlétében. Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő is részt vett.

Fontos cél Sopronban is a gazdaság erősítése és a helyi vállalkozások előrelépése. Az M85-ös gyorsforgalmi út megépítése új távlatokat nyit városunk és térségünk életében, így - az ebben rejlő lehetőségek kiaknázása miatt is - szükség mutatkozott egy új, korszerű inkubátorház kialakítására a helyi KKV-szektor és a befektetők részéről.

A fejlesztés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Sopron Holding Zrt. együttműködésében valósul meg Magyarország Kormánya támogatásával. Az új inkubátorház 2500 négyzetméteren, az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron-kelet csomópontja közelében valósul meg mintegy 2,6 milliárd forintból.

„2010 után a magyar gazdaság talpra állt, a magyar kormány adó- és családpolitikának köszönhetően pedig megerősödött a vállalkozói szektor. 2015-ben elindult a Modern Városok Program, melynek keretében számtalan fejlesztés ment végbe Sopronban. Ennek a programnak az egyik eleme városunk iparfejlesztése. Sopron számtalan épített és kulturális örökséggel rendelkezik, melyeket meg kell őrizni. Ennek az iparfejlesztésnek a legnagyobb mérföldköve az új inkubátorház alapkövének a letétele. Sopron közlekedéspolitikája nagy mértékben fejlődött az elmúlt 12 évben, hiszen az M85-ös gyorsforgalmi útnak köszönhetően a város bekapcsolódott a hazai gyorsforgalmi hálózatba. Az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron-kelet csomópontja közelében épül fel az új inkubátorház. Az épületben felépített irodák és műhelyek a kisebb vállalkozásoknak is nagy segítséget jelentenek majd a jövőben. Ez a fejlesztés nagy mértékben hozzájárul a város gazdasági eredményeinek növekedéséhez” - hangsúlyozta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

fotó: Griechisch Tamás 

„2015 márciusában Orbán Viktor miniszterelnök elsőként Sopronban írta alá a Modern Városok Programról szóló szerződést. Ez a program a vidéki városoknak fejődését szolgálja. Az M85-ös gyorsforgalmi út, a Belváros rekonstrukciója, a Fertő-part fejlesztése, és az új Lőver uszoda is a Modern Városok Program részeként valósult meg. A gazdaságfejlesztés részeként épül meg az ipari park és az új inkubátorház. Ez a fejlesztéscsomag is bizonyítja, hogy Sopron egy olyan fejlődési pályára állt, melyre korábban sosem volt példa.

fotó: Griechisch Tamás 

A jövőben iroda- és műhelyszárnnyal is rendelkező inkubátorház a bérelhető egységeken kívül tartalmazza majd az ipari park központi menedzsmentjének szükséges helyiségcsoportjait és a közösségi tereket (tárgyaló, előadóterem) is, így az valóban minden igényt kielégít majd, amire egy vállalkozásnak szüksége lehet. Az építési telken 90 db parkoló kerül kialakításra, belső közlekedő utakkal, burkolt felületekkel. A telken 27 db. kerékpár elhelyezése is biztosított lesz.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek