| 2017. december. 18. | 1 perc olvasás

Új járőrgépjárműveket adott át Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya

60 szolgálati gépjármű került a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság használatába. A Skoda, a Mercedes és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány adta át Győrben hétfőn. Az eseményen jelen volt Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselője és Tóth Éva a város önkormányzati képviselője.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül - mondta Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok. A megyei rendőrkapitány hozzátette, az új gépkocsik rendszerbe állításával a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 7,8 évről 4,5 évre csökkent.

 

 

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

 

A győri átadóünnepségen Sopron város nevében jelen volt Tóth Éva önkormányzati képviselő és Firtl Mátyás a térség országgyűlési képviselője, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke. Sopronban ezentúl 12 új rendőrségi gépkocsi teljesít majd szolgálatot, ami nagyban hozzájárul az emberek biztonságérzetéhez. Firtl Mátyás a sopronmedia.hu kérdésére elmondta: a gazdaság teljesítménye lehetővé tette, hogy a rendőrök bérének rendezését követően, a testület műszaki felszereltségéről is gondoskodjon a kormány.   

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek. A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

Megújuló rendőrségi gépjárműpark Győrben

https://youtu.be/MllBYKi3vPM

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: rendőrség

Legnépszerűbb cikkek