| 2021. augusztus. 25. | 1 perc olvasás

Új járványügyi intézkedések Bécsben

Michael Ludwig, Bécs polgármestere kedd délutáni sajtótájékoztatóján közölte: szeptember 1-től csökken a covid-tesztek érvényességének intervalluma. A tesztutcákban vagy a gyógyszertárakban elvégeztethető antigén-gyorsteszt eredménye csak 24 órán keresztül lesz érvényes, a korábban elfogadott 48 óra helyett.

PCR-tesztek esetében 72 óráról 48 órára csökken az érvényességi időintervallum. Tizenkét év alatti gyermekek esetében marad az eddig érvényben lévő idősáv. A polgármester szerint az iskolákban is át kellene állni a PCR-tesztekre. Erről már egyeztetéseket folytat az oktatási minisztériummal. Az üzletekben marad a maszkviselési kötelezettség. Az „1-G-szabály“ javaslatára egyértelmű nemmel válaszolt Bécs városvezetése.

Bécs eddig is szigorúbb szabályokkal védekezett a járvány terjedése ellen. Vidéken csak az élelmiszerüzletekben kell maszkot viselni, a fővárosban pedig minden kereskedlmi egységben. Bécsben már hat éves kortól szükség van igazolásra ott, ahol a 3-G-szabály van érvényben.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek