| 2016. október. 22. | 2 perc olvasás

Új játszótérrel gazdagodott a város

A gyerekek legnagyobb örömére szombaton új játszóteret adtak át Sopronban, ami mellé parkolók is kialakításra kerültek.

Mindig örömteli, ha arról számolhatunk be, hogy a gyerekek számára egy új és biztonságos játszóteret adnak át városunkban, ahogy történt ez szombat délután is az Amfiteátrum területén. A több mint 33 millió forintból, teljes egészében önkormányzati forrásból megvalósult miniparkot Dr. Fodor Tamás SMJV. polgármestere és Dr. Simon István alpolgármester adta át, amit szinte azonnal birtokba is vettek a gyerekek.

Az átadón elhangzott, hogy az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az ilyen jellegű beruházásokra is, hiszen kiemelten fontos, hogy a családok szép környezetben és biztonságos játszóalkalmatosságokkal ellátott helyekre tudjanak menni kikapcsolódni. Ilyen ez a játszótér is, ami mintegy 1700 négyzetméteren helyezkedik el, és aminek a kivitelezője a Sopron Holding Zrt. volt.

A legfőbb eleme az elkerített parknak a hatalmas Scarbantia erőd, de van itt 25 méteres kötélpálya, talajtrambulin és mókuskerék is, a szinte már kötelező daraboknak számító hinta, homokozó és mérleghinta mellett. A játszóelemeken kívül 4 db pad, 2 szemetes és kerékpártároló is helyett kapott a játszótéren, ami mellé egy 13 férőhelyes parkolót is kialakítottak. Az átadón kiemelték azt is, hogy a környezet tisztasága és a játszótér épségének megőrzése közös érdekünk, így arra kérnek mindenkit, hogy együtt vigyázzunk értékekeinkre, ezen a történelmi helyszínen is. 

Az átadóünnepségen a gyerekeknek plusz meglepetésben is volt részük, hiszen ajándék csokoládéval és gyümölcslével ünnepelhették az új játszótér átadását. 


fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

Legnépszerűbb cikkek