| 2019. december. 4. | 2 perc olvasás

Új képzés a Soproni Egyetemen!

A következő akadémiai évre felkészítő nyílt napot tartottak a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán szerdán. A rendezvényen a bővülő képzési kínálat új elemeivel is megismerkedhettek az érdeklődők – így a 2020-ban induló kommunikáció- és médiatudomány alapszakkal, amelyet sajtótájékoztatón mutattak be.

A rendezvényen elhangzott: az új alapszakot nappali tagozaton indítják el. Képzési ideje 6 félév lesz. A képzés anyagát a szakértők rendkívül pozitívan fogadták – például azért is, mert a szak specializációja a digitalizáció, így alkalmazkodik a modern kor igényeihez is.

- Nagyon korszerű és sokoldalú a szak kialakítása – emelte ki dr. Molnár Csilla, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar kommunikáció- és médiatudományi alapképzésének szakfelelőse. - Igyekszünk beépíteni a képzésbe az idegen nyelvi kompetencia fejlesztését is. Szerepelni fog a képzésben a napjainkban nagyon fontos képkultúra is. Így a hallgatóink vizuális kommunikáció kurzusok keretében megtanulhatják azokat az elemeket, amelyeket később a specializációs tárgyakban, projektmunkákban fognak használni. A szakra jellemző lesz a módszertani megújulás, az innováció, illetve a digitális tartalmaknak a megjelenítése különböző tantárgyak keretében – fejtette ki.

dr. Molnár Csilla, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar kommunikáció- és médiatudományi alapképzésének szakfelelőse
dr. Molnár Csilla, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar kommunikáció- és médiatudományi alapképzésének szakfelelőse

A Soproni Egyetem szakértői úgy látták, hogy a média területén a képzések és a munkaerőpiac tekintetében is komoly hiány mutatkozik. Ezért is döntöttek úgy, hogy megszervezik a sokoldalú képzést kínáló szakot. - Ez nem csak egy régi képzési területnek a felélesztése, hanem válasz a munkaerőpiaci igényekre – világított rá dr. Katona György, a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese. - Ha megnézzük az országos képzési palettát, azt látjuk, hogy az Észak-Dunántúlon ilyen képzés ritkán, vagy alig érhető el – indokolta.

Dr. Katona György, a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese és dr. Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja
Dr. Katona György, a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese és dr. Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán szerdán tartották a következő akadémiai évre felkészítő nyílt napot. Itt az érdeklődők megismerkedhettek a hagyományos és újabb képzésekkel is – ezek között szintén vannak olyan területek, amelyek tekintetében komoly hiány mutatkozik szakemberekből. - Felkínáljuk a német nemzetiségi óvodapedagógus képzést, valamint a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakot is – osztotta meg velünk dr. Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának dékánja. - Ezeken a területeken nagy hiány mutatkozik, akárcsak az óvodapedagógusoknál. Szintén a piaci igényeket szolgálja a tavaly elindított gyógypedagógia alapképzésünk is – részletezte.

A kommunikáció- és médiatudomány alapszakra 2020 tavaszán már jelentkezhetnek a felvételizők. Első ízben maximum 20 fővel indul majd el a képzés – a Sopron Egyetemen nagy érdeklődésre számítanak.

Legnépszerűbb cikkek