| 2018. március. 5. | 1 perc olvasás

Új kézilabda pálya Sopronban!

A Magyar Kézilabda Szövetség a kormányzat támogatásával indította útjára a "Rekortán pálya fejlesztési Programot", melynek eredményeként korszerű kézilabda pálya épül a Gárdonyi Géza Általános Iskola udvarán.

A hétfő sajtótájékozatón Barcza Attila tanácsnok, az Ifjúsági-, Turisztikai- és Sport bizottság elnöke  elmondta, hogy a kormány kiemelten támogatja a családokat, gyermekeket, és az egészséges életmódra nevelést. Nem csak a képzés, hanem a sportoláshoz szükséges háttér kialakítása is fontos cél. 

Elmondta, hogy a sportcsarnok bővítése, a városi stadion további fejlesztése, valamint Sopron szerte az új műfüves pályák, a labdarúgó utánpótlásközpont, szabadtéri fitness-parkok kialakítása, valamint az új modern uszoda is ezt a cél szolgálják.

fotó: Griechisch Tamás

A Magyar Kézilabda Szövetség a kormányzat támogatásával indította útjára a "Rekortán (gumiburkolatos) pálya fejlesztési Programot", melynek eredményeként most korszerű kézilabda pálya  épül a Gárdonyi Iskola udvarán.

A szabványos, 22x42 méteres pálya körül palánk és labdafogó háló is épül. A kivitelezést teljes egészében a Magyar Kormány finanszírozza a Magyar Kézilabda Szövetségen keresztül. Várhatóan a szeptemberi iskolakezdésig teljes körűen meg fog valósulni a beruházás.

Cél, hogy az új kézilabda pálya sokak számára még népszerűbbé tegye a kézilabda sportot, és így a fejlesztés hozzájárulhat az egészséges életmódra neveléshez is.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek