| 2020. június. 26. | 2 perc olvasás

Új kisbuszt kapott Völcsej a Magyar Falu Program keretében

Sajtótájékoztatón adták át Völcsej új gépjárművét pénteken délelőtt. A Magyar Falu Programban Völcsejjel együtt öt település gazdagodott még hasonló kisbusszal. Ezek a járművek elsősorban a falugondnoki szolgálatban, és a civil szervezetek utazásában segítik a településeket.

A közlekedési eszköz a Magyar Falu Program keretében érkezett a községbe. Völcsejjel együtt öt Sopron környéki település gazdagodott kisbusszal. Barcza Attila, Sopron és térségének országgyűlési képviselője az átadón hozzátette; a finanszírozás teljes egészében hazai forrás, és a mindennapi életét könnyíti meg az településen élőknek.

- Nagy öröm az, hogy a Magyar Kormány támogatásának köszönhetően választókerületünkben a 2019-es Magyar Falu Program keretében 5 település gazdagodhatott kisbusszal – hangsúlyozta Barcza Attila. - Völcsejen kívül még Fertőd, mint város, valamint Und, Répcevis és Nemeskér jutottak így egy ilyen járműhöz. Azért fontosak ezek a kisbuszok, mert a Magyar Falu Programnak nem csupán az a lényege, hogy a települések épüljenek, szépüljenek, hanem hogy az ott lévő élet komfortosabb legyen. A fiatalok számára például kiemelt szempont az, hogy legyen a településen egy sokrétű falugondnoki szolgálat, amely egyebek mellett abban is segít nekik, hogy elszállítja a kisgyermekeket óvodába, vagy iskolába – részletezte.

Egy tizenkét éves kisbuszt vált fel ez az akadálymentesített 9 fő szállítására alkalmas gépjármű Völcsejen. A község nagy hasznát veszi az járműnek, hiszen gyermekek, és idősek utaztatásában nyújt segítséget a mindennapokban. Árulta el Völcsej polgármestere, Szőke Attila.

Szőke Attila, Völcsej polgármestere (középen)
Szőke Attila, Völcsej polgármestere (középen)

​- Ezt a kisbuszt elsősorban a falugondnoki szolgáltatások végrehajtásában fogjuk használni – emelte ki a polgármester. - Így például ezzel fogjuk elszállítani a kisgyermekeket óvodába, iskolába Sopronhorpács és Lövő irányába. Az idősebbeknek is segít ez a jármű, hiszen ezzel viszik majd el őket a sopronhorpácsi háziorvoshoz, illetve gyógyszertárba és adott esetben, ha szükséges, akkor a soproni kórházba szakvizsgálatokra – fejtette ki.

A völcsejiek örömmel tekintették meg az autóbuszt a sajtótájékoztató végén. Mint mondták, sok idős él a faluban, így mindennapos használatban lesz a gépjármű.

Legnépszerűbb cikkek