Új kosárlabdapalánkot kapott a Kozmutza Flóra EGYMI

A megyében elsőként kapott új kosárlabdapalánkot a Kozmutza Flóra EGYMI az Emberség Diáksport Egyesület által kezdeményezett összefogás révén. A speciális nevelési igényű és fogyatékkal élő diákok ezentúl az iskola udvarán kosarazhatnak a testnevelésórákon és szabadidejükben.

Örömmel vették birtokba a gyerekek a Kozmutza Flóra EGYMI udvarán felállított palánkot. Az AUDI Hungária Kft. támogatásával az Emberség Diákegyesület koordinálása mellett helyezték el a sporteszközt az iskolában. A megvalósításban a Megyei Kosárlabda Szövetség nyújtott segítséget mondta el Bácskai Kornél, a Győr Moson Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke.

fotó: Máthé Alexandra

„A szövetség melléállt az Emberség Diáksport Egyesület kezdeményezésének. Feladatunknak tekintjük az amatőr és a diáksport támogatását. A 3x3 elleni szakág rendkívül népszerű a gyermekek körében, ez most támogatásra lelt  – hangsúlyozta az elnök.

Az EMBERSÉG Egyesület célja a Győr-Moson-Sopron megyében fogyatékkal élő diákok és felnőttek számára megteremteni a lehetőséget, hogy versenyhelyzetben és szabadidősportokban egyaránt megélhessék az örömszerző és egészségmegőrző mozgásokat - emelte ki Kertész Tamás, az Emberség DSE elnöke.

„Rendkívül népszerű sport a kosárlabda Sopronban, férfiak és hölgyek tekintetében egyaránt. A mi kezdeményezésünkkel azt próbáljuk elérni, hogy a fogyatékkal élők is kivehessék a részüket ebből kiváló játékból, és az intézmény keretein belül gyakorolhassák azt

– tette hozzá Kertész Tamás.

fotó: Máthé Alexandra

A diákegyesület labdákkal és pólókkal is megajándékozta a gyerekeket. A palánk megvalósításhoz a Soproni Önkormányzat is hozzájárult, hogy a városban mozogni vágyó gyerekeknek még több lehetőségük legyen a sportolásra - mondta el Csiszár Szabolcs alpolgármester.

„Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, a városunk elsődleges célpontja a családok és a gyermekek, hogy a fiatalok a minél szélesebb körű neveltetést kapjanak. Ehhez pedig szükség van a sportra is. Városunkban majdnem 90 sportegyesület működik, közöttük is akad olyan, amely a fogyatékkal élők mozgásával foglalkozik” – zárta gondolatait Sopron alpolgármestere.

A sporteszközt a fenntartó Soproni Tankerületi Központ vezetője és az intézmény igazgatója is örömmel fogadta. A 3*3-as kosárlabda egyre népszerűbb hazánkban, hiszen gyors és látványos sportág. Az Emberség Diákegyesület tervei szerint újabb iskolákban helyeznek el palánkokat a következő időszakban. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek