| 2022. április. 8. | 1 perc olvasás

Új közlekedésrendészeti vezető látja el feladatait a városi kapitányságon

Farkas Péter rendőr őrnagy 2022. április 07-én a Rendészeti Integrált Központ nagytanácstermében vette át kinevezését dr. Forrai Zsolt rendőr ezredestől, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettesétől, valamint dr. Herczeg Zoltán rendőr alezredestől, a Soproni Rendőrkapitányság vezetőjétől, a közlekedésrendészeti osztály munkatársainak a jelenlétében.

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

A kapitányságvezető rövid megnyitó beszédében megköszönte a jelen lévő állomány munkavégzését, valamint támogatásáról biztosította az újonnan kinevezett vezetőt. Továbbá hangsúlyozta, hogy a mai világ elvárásainak megfelelő színvonalú rendőri munka alapja az olyan intézkedési kultúra, amely az asszertív kommunikációt helyezi előtérbe és ez a közlekedésrendészetnél fokozottan érvényes.

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

Bemutatkozásában Farkas Péter rendőr őrnagy elmondta, hogy rendőri feladattellátása során a közlekedésrendészeti szakirány teljes palettáját teljesítette, a járőri munkától egészen az alosztályvezetői beosztásig. Rendőri munkáját 1999-ben a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola, majd a Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságon kezdte, 2009-től pedig a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Továbbképzési és Kiképzési Főosztály csopaki Alparancsnoki Továbbképző Központjában teljesített szolgálatot. Új beosztásával szeretné nemcsak rendőrkollégáinak, hanem a térség lakóinak is az elismerését kivívni, már csak azért is, mert azt tervezi, hogy Sopronban letelepül.

 

A főkapitány-helyettes beszédében elmondta, hogy egy kapitányság életében az egyik legfontosabb feladat a balesetek, azokon belül is a személyi sérüléssel járó balesetek visszaszorítása. Ahhoz, hogy ezt a feladatot megfelelően el tudják látni egy jól működő közlekedésrendészeti osztályra van szükség, amely csak egy elsőrendű vezetővel valósulhat meg.

Legnépszerűbb cikkek