| 2023. április. 5. | 1 perc olvasás

Új lehetőség a soproni vállalkozásoknak

„A márciusi közgyűlésen döntöttünk az Innovációs és Technológiai Centrum területén létrejövő új inkubátorház pályázati feltételeiről. Az új létesítményben műhelyek és irodahelyiségek bérlésére is lehetőség van” – számolt be Facebook-oldalán dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

A magyar kormány támogatásából megépült új inkubátorház célja, hogy tovább erősítsék a helyi kis- és középvállalkozásokat.

Az M85 gyorsforgalmi út Sopron-Kelet csomópontja mellett található Innovációs és Technológiai Centrum létrehozásával egy modern vállalkozási környezetet alakítanak ki annak érdekében, hogy növelje a város tőkevonzó képességét, a helyi vállalkozásoknak fejlődési lehetőséget biztosítson, valamint hozzájáruljon a helyi foglalkoztatás növeléséhez.

Az Innovációs és Technológiai Centrum inkubátorháza egy olyan létesítmény, amely segítséget nyújt az induló vállalkozások részére. Az inkubátorház rövid távú célja a betelepülő vállalkozások részére az inkubációs időszak alatt biztosított infrastrukturális hattér megteremtése, valamint az inkubációs szolgáltatások biztosítása. A projekt hosszú távú célja a gazdasági stabilitás, versenyképesség és a foglalkoztatottság növelése.

A pályázati felhívás elsődleges célcsoportja az Innovációs és Technológiai Centrumba betelepedni szándékozó, iparfejlesztéshez kapcsolódó, termelői, induló, helyi mikro-, kis- vagy középvállalkozások. A célcsoportja az induló vállalkozás, az innovatív start-up vállalkozás, valamint a mar működő, fiatal, de tőkeszegény vállalkozás.