| 1 perc olvasás

Új lélegeztetőgéppel gazdagodott a Soproni Mentőállomás

A betegellátást és a soproniak biztonságát is fokozza az a transzport lélegeztetőgép, amelyet kedden vehettek át a Soproni Mentőállomás munkatársai. Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte, hogy a városvezetés számára a soproni emberek biztonsága a legfontosabb, ezért az önkormányzat kétmillió forinttal támogatta a soproni mentőállomást az új eszköz beszerzésében.

A modern transzport lélegeztetőgép sürgősségi helyzetekben, gyermekek és felnőttek esetében is alkalmazható. Az eszköz hozzájárul a magas színtű betegellátáshoz, hiszen a mentők már a helyszínen meg tudják kezdeni a beteg légzésének pótlását és támogatását. A készüléket az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és az önkormányzat adományozta a Soproni Mentőállomás munkatársainak. 

fotó: Griechisch Tamás
Számunkra a soproni emberek biztonsága a legfontosabb, ezért az önkormányzat minden olyan ügyet támogat, amely fokozza a lakosság biztonságát. Örömmel csatlakoztunk az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány kezdeményezéséhez, így közös összefogásunk eredményeként egy új lélegeztetőgéppel gazdagodott a mentőállomás. Ennek köszönhetően tovább emeltük a Soproni Mentőállomás műszaki ellátottságát, mely az országban is egyedülálló 

– mondta el portálunk kérdésére dr. Farkas Ciprián.

fotó: Griechisch Tamás
A soproni városvezetés már évek óta rendszeresen támogatja a Soproni Mentőállomás tevékenységét. Az önkormányzatnak köszönhetően korábban egy új mentőorvosi gépkocsit, a mai napon pedig egy modern, transzport lélegeztetőgépet is sikerült beszereznünk

- tudtuk meg Csillag Zoltántól, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársától.  

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Éger István mentőorvos, az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány titkára kiemelte: 

Az alapítvány több mint 20 éve szolgálja a soproni és környékbeli polgárok biztonságát. Az adományoknak köszönhetően támogatjuk a lakosság ellátásának magas színvonalú biztosítását, valamint a mentésben résztvevők munkakörülményeinek a javítását.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek