| 2023. december. 14. | 2 perc olvasás

Új nevek a 2024-es SopronFest-en!

Ünnepi megnyitó Demjénnel, Kraak & Smaak, Csík Zenekar és Necc Party a Fő téren, Sigma a Lővérekben, Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs exkluzív podcastje a Liszt.központban, Gianni, a Kistücsök Étterem és Szabi a Pék soproni vendéglátóhelyeken. Sok-sok új programmal bővült a 2024-es SopronFest kínálata. A Hűség Napja alkalmából egy napig kedvezményes áron vehetnek páros bérletet a soproniak – jelentette be Farkas Ciprián polgármester. A kedvezményes jegyek és bérletek karácsony előtt még elérhetők.

A hűség napján újabb programokról adott hírt a SopronFest. A Fő téren 2024. május 12-én Demjén Ferenc koncertje nyitja meg az ünnepi programsorozatot. Ugyanezen a napon a Liszt-központban délután Fábry Sándor nevetteti meg a közönséget, majd a Telekom PodcastFest kiemelt és exkluzív eseményeként Puzsér Róbert és Sebestyén Balázs közösen áll színpadra, és ugyanitt elindulnak a SopronFest ART programjai is.

Fotó: SopronFest​​​​

A SopronFest Fő téri színpada egész héten ingyenes koncertekkel várja a közönséget. A Lővérekben zajló koncertsorozat előestéjén, május 16-án egy olyan zenekarral találkozhatunk, amely hosszú idő után lép újra színpadra, és amely több generáció számára meghatározó. A csapat neve csak januárban lehet nyilvános, de az már publikus, hogy utánuk a Necc Party csapata indítja a napot a Tűztorony tövében. 

Ugyanitt lép fel a SopronFest warm-up-napok keretében a Csík zenekar, a gyerekeket Kovácsovics Fruzsina várja, vasárnap pedig napközben Metha és a Secret Factory programja után a holland Kraak & Smaak zenekar koncertezik. 

Fotó: SopronFest

Újabb nemzetközi sztárral is bővült a Lővérek kínálata a SopronFesten: a Bladerunnaz csapatával érkezik a brit drum&bass dj páros, Sigma.

Megérkeztek az első hírek a SopronFest gasztronómiai programjairól is. A szervezők célja, hogy 10 napon át ismert séfekkel és a hazai gasztronómia népszerű alakjaival találkozhasson a közönség a legjobb soproni vendéglátóhelyeken. Reggeli, ebéd, vacsora és persze számos előadás és beszélgetés a Sopron Gourmet keretében. Az Erhardt Étterem vendége lesz a balatonszemesi Kistücsök csapata, a Fórum Pizzériában Gianni várja az olasz konyha szerelemeseit, a Harrer Csokigyárba pedig Szabi a Pék érkezik. 

Fotó: SopronFest

A SopronFest programjaira karácsony előtt kedvezményesen lehet jegyet és bérletet váltani. „December 14-e, vagyis a hűség napja, Sopron legfontosabb ünnepe. A SopronFesttel egy újabb ünnepel bővül a kínálat, egy olyan programsorozattal, amelyre rengetegen készülnek, hónapokon át, és amely a helyieket és a fesztiválozó turistákat is megmozgatja. A hűség napja alkalmából egy napig kedvezményes áron vehetnek páros bérletet a soproniak”  - mondta el Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. Ez a lehetőség 250 páros bérlet vásárlásánál lehetséges december 14-én éjfélig.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek