Új oktatótermet alakítottak ki a Vendéglátó, Kereskedelmi Technikumban

A Soproni Szakképzési Centrum saját forrásból alakította ki a Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikumban az úgynevezett pincérkabinetet. Három kisebb terem összenyitásával új tér, egy modern oktatóterem jött létre a fejlesztés által.

A beruházás keretében a helyiség gépészeti, villanyszerelési, burkolási, festési munkálatait helyi kivitelezők végezték. A munkálatok negyedév alatt elkészültek. A hiánypótló beruházás összértéke 37 millió forint. Az újonnan kialakított oktatóteremben korszerű, a turisztika-vendéglátás ágazat képzéseit kiszolgáló bútorokat, berendezéseket és konyhatechnológiai gépeket helyeztek el. Az így kialakított helyiség elsősorban a pincér-vendégtéri szakember és szaktechnikus tanulók gyakorlati képzéséhez nyújt a mai kornak megfelelő színvonalú hátteret, hiszen a képzésben résztvevők egy olyan vendéglátóipari térben sajátíthatják el a szakma alapjait, mintha egy étteremben, kávézóban lennének. A terem befogadóképessége lehetővé teszi nagyobb létszámú foglalkozások megtartását, ám szükség esetén a kialakított mobil falak segítségével két kiscsoportos foglalkozás is megtartható egyidőben. A korszerű körülmények lehetővé teszik továbbá szakmai vizsgák, illetve szakmai versenyek megrendezését is.

fotó:Griechisch Tamás

A fejlesztést pénteken adták át ünnepélyes keretek között, a szalagot Sterbenz László igazgató, Kuntár Csaba, a Soproni SZC főigazgatója, dr. Farkas Ciprián polgármester és Králik Tibor kancellár vágta át.

fotó:Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián elmondta: a vendéglátóipar területén nagyon magas színvonalú az oktatás Sopronban, az intézményben kiváló a képzés, a cél az, hogy javítsák a munkaerő-megtartó erőt Ausztriával szemben. A kormány is ebbe az irányba halad intézkedéseivel a gazdaságélénkítés terén.

Kuntár Csaba hangsúlyozta, céljuk, hogy olyan környezetben tanuljanak a diákok, ahol megérezhetik a szakma szépségét, szeretetét, és sokkal jobban tudnak hozzá kötődni a képzésük során.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek