| 2022. március. 7. | 2 perc olvasás

Új park a Koronázódombon

Lezárult a Koronázódomb környezetének rekreációs és turisztikai célú fejlesztése. A beruházás során egy új parkot és családi pihenőhelyet alakítottak ki. A terület hamarosan teljes pompában, zöldbe borulva várja majd a soproniakat.

A területen a soproni lakosok, a kisgyermekes szülők, nagyszülők nyugodt és igényes környezetben kapcsolódhatnak ki. A 3-7 éves korosztály számára kialakított ötállomásos „erdei tornapálya” izgalmas programot nyújt a kicsiknek. A terület felosztott annak érdekében, hogy 2-3 gyerek kényelmesen együtt tudjon játszani. A játékeszközök alá gumi ütéscsillapító burkolat került. A közelben elhelyezett padokról a szülők is figyelemmel tudják kísérni a kisgyermeküket. Az elhelyezett játékok között mászóka, libikóka, hinta, mini csúszda és egyensúlyozó játékok is helyet kaptak. A kilátópontról nagyszerűen rálátni városra, és innen gyönyörködhetünk Sopron panorámájában. A virágosítással, fásítással nem fogják eltakarni a panorámát, ugyanakkor egész évben díszítik majd a területet a növények és árnyas helyeket is létrehoznak. Örökzöld és lombhullató fajokat ültetnek. A vadvirágos gyep kialakítására speciális fűmagkeveréket használnak, mintegy 2050 m2-en. 20 férőhelyes murvás zárt parkoló készült, illetve biciklitárolókat is elhelyeztek.

fotó:Griechisch Tamás

- Nemcsak az itt lakók élvezhetik a megújult terület adta lehetőségeket, de több helyről is érkezhetnek ide sokan. A látogatók le tudják tenni az autójukat a parkolóban és meg tudnak pihenni. A fejlesztés kormányzati támogatással valósult meg, és mindenki számára élményt jelenthet a csodás panoráma, melyről Sopron épített és természeti értékei is megfigyelhetőek - a belváros tornyaitól kezdve a Lőverekig- emelte ki az átadáson dr. Simon István alpolgármester.

Fotó:Griechisch Tamás

- A mai napon egy vadonatúj közparkot tudnunk átadni a soproniaknak 140 millió forintos kormányzati támogatásból, köszönet Barcza Attila és dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselőknek. Mindaz a fejlesztés, ami jelenleg egymással párhuzamosan zajlik Sopronban, jelentős nagyságrendű, de a kisebb beruházásokra – például a Koronázódombon megvalósult mostani munkálatokra is - figyelmet fordítunk. Ezek a mindennapi élet kényelmét szolgálják. A Bécsi-domb fejlesztésével összhangban valósult meg a park létrehozása, továbbá a projekt során négy városi játszótér is megújulhatott – részletezte dr. Farkas Ciprián polgármester.

Fotó:Griechisch Tamás

Az új park átadásán részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester és Tóth Éva önkormányzati képviselő is.

Fotó:Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: fejlesztés

Legnépszerűbb cikkek