| 2021. április. 22. | 1 perc olvasás

Új szolgáltatásán mutatja a Föld elmúlt közel 40 évét a Google

Videón mutatja a Föld elmúlt közel 40 évét a Google. Látványos tim - lapse funkcióval bővült a a vállalat Google Earth szolgáltatása. A Google a saját eszközei és az elmúlt 37 év többmillió műholdfelvétele segítségével hozta létre mindezt, az emberek így gyorsítva láthatják az eltelt időt egy-egy területen.

A 24 millió kép egészen 1984-ig nyúlik vissza, és 20 petabájt – 20 millió gigabájt – tárhelyet foglal el, valamint „négymilliárdnyi pixelt” tesz ki – közölte a vállalat. A projekt a geológiára és a kutatásra koncentrál, míg a maps szolgáltatás inkább a tömegközlekedésre és az útbaigazításra-tájékoztattak.

A felhasználók ezen a linken böngészhetik a szolgáltatást, de egy összefoglaló videót is közzétett a vállalat. Céljuk, hogy a felhívják a figyelmet az éghajlatváltozásra és más környezetvédelmi kérdésekre. A böngészőbe tetszőleges helyszínt írhat be a felhasználó, és a rendelkezésre álló képekkel kísérletezhet is.

A time-lapse egy olyan fotózási technika, amelynek során a hosszú idő alatt felvett képeket utána rövid idő belül lejátsszák. A nézőben az idő múlásának érzetét kelti, ezért nevezik az idő fotózásának is. Maga a terminus is ezt jelöli: az idő múlása.

Forrás: internet

Legnépszerűbb cikkek