| 2021. november. 11. | 1 perc olvasás

Új táblákat helyeztek ki a baleset-megelőzés érdekében

Baleset-megelőzési jelzőtáblát helyezett ki a Soproni Rendőrkapitányság a Soproni Holding Zrt.-vel együttműködve a Mártírok útja- Kossuth Lajos utca gyalogátkelőhelynél. A közlekedők biztonsága érdekében az Erzsébet utcában egy 3D-s zebrát is felfestettek a szakemberek.

A biztonságos kerékpározás fontosságára hívja fel a figyelmet a Soproni Rendőrkapitányság. Az akció során a város 5 pontján helyeznek ki figyelemfelkeltő táblákat a gyalogátkelőhelyeknél. – A balesetek megelőzése szempontjából nagyon fontos, hogy minél többen biztonságosan kerékpározzanak. Sajnos észrevettük azt, hogy főként a fiatalok közül sokan nem tartják be azt a szabályt, hogy a gyalogátkelőhelyen le kell szállni a kerékpárról, és tolni kell – mondta el Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. 


Fotó: Magasi Dávid

Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen - a KRESZ utasításának megfelelően - a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni! A zebrákat a közlekedőknek fokozott figyelemmel kell megközelíteniük.
- A mai akciónknak az a lényege, hogy olyan baleset-megelőzési figyelemfelhívó táblákat helyezünk ki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek elé, ahol a kerékpárosokat figyelmeztetjük arra, hogy a zebrák előtt szálljanak le a bicikliről, és tolják át. A jelenleg hatályos közlekedési szabályok szerint a gyalogátkelőnél csak akkor van elsőbbsége, ha gyalogosan halad át rajta a személy – emelte ki Kovács Miklós, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. 

Kovács Miklós
Kovács Miklós
Fotó: Magasi Dávid

Az önkormányzat kérésére az Erzsébet utcában egy 3d-s figyelemfelkeltő gyalogos-átkelőhelyet is felfestettek a szakemberek.

Legnépszerűbb cikkek