| 2022. szeptember. 10. | 1 perc olvasás

Új tagokat avatott az Európai Borlovagrend Soproni Legációja

Hat új belépőt avatott és hét tagot előléptetett az Európai Borlovagrend Soproni Legációja. Az ünnepségre a szokásokhoz híven Kecske-templomban került sor.

fotó: Griechisch Tamás

Idén is népszerű volt az Európai Borlovagrend Soproni Legációjának avató ünnepsége. A menet zenekarral indult a Rejpál-házból, és átvonultak a bencés templomhoz. Werdnik Ernő, a Soproni Borlovagrend második legátja az ünnepségen elmondta: nagy múltja van a rendezvényeiknek.

„Több új belépőt, azaz szám szerint hat hostesst avattunk ma, és hét előlépőt, akik bortanácsos és borbírói pozíciót kapnak a mai napon. Nagy örömmel rendezzük meg minden évben ezt a belépési és előlépési ünnepséget. A fő célunk a soproni borvidék támogatása, ennek köteleztük el magunkat, és ennek megfelelően próbáljuk a soproni bor szerepét nemcsak országosan, hanem európai szinten is olyan elismerésben illetni, amelyre rászolgál”

– hangsúlyozta Werdnik Ernő.

fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Legáció munkája is megegyezik az Európai Borlovagrend eszméivel: a rend karitatív tevékenységet is végez, valamint nemzetközi kapcsolatokat is kiépít, illetve ápol különböző társszervezetekkel.

Az új belépők a Kecske-templomban letették esküjüket. Az avatási és előléptetési szertartás után a legáció tagjait és a meghívottakat vacsorával látták vendégül.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek