| 2016. február. 26. | 1 perc olvasás

Új terápiás lehetőségek Balfon

Lézer- és lökéshullám terápiával bővül március 1-jétől a Balfi Gyógyfürdőkórház kezelési palettája. A különféle mozgásszervi betegségekben szenvedők szakorvosi javaslatra, járóbeteg ellátás keretében is igénybe vehetik az új szolgáltatásokat.

A Balfon most bevezetett lézerterápiát széles körben alkalmazzák az orvostudomány területén - mondta el Dr. Horváth Kinga, a II-es számú mozgásterápiás osztály osztályvezető főorvosa. Hatékony gyógymód az ízületi, ideg- és izomfájdalmak, valamint krónikus íngyulladás kezelésére. A nagy energiasűrűségű fényterápia a kezelt területen helyi fájdalomcsillapító hatást vált ki, de gyulladáscsökkentő és keringésjavító szerepe is bizonyított. A kezelés alkalmas a kóros izomfeszülések oldására is. Rendkívüli előnye, hogy rövid idő alatt gyors javulást eredményez – részletezte a főorvos.

A lézerterápiát március 1-jétől, TB finanszírozott formában traumatológiai - ortopédiai, reumatológiai, neurológiai és bőrgyógyászati szakorvosi javaslatra, járóbeteg ellátás keretében is igénybe vehetik a betegek.

Szintén új kezelési lehetőség Balfon a lökéshullám terápia. A test fájdalmas területeinek apró, kalapácsütésszerű stimulálására alkalmas kezelés a szövetekben fejti ki hatását. A hanghullámmal végzett terápia javítja a sérült, illetve kezelendő területek anyagcseréjét, tágítja a véredényeket és ezáltal fokozza a vérkeringést. Az akupunktúrás pontok ingerlésével fájdalomcsillapító hatást vált ki – fejtette ki Dr. Horváth Kinga főorvos.

Egyes véralvadásgátló szereket szedő betegek kivételével alkalmazható sportsérülések, kopásos ízületi betegségek, fájdalmas sarokcsont kinövés, tenisz- és golfkönyök, fibromyalgia és izomspazmus esetén.

A lökéshullám kezelés a Balfi Gyógyfürdőkórház valamennyi fekvőbetege számára ingyenes lesz, járóbeteg ellátás keretében pedig szakorvosi javaslatra, alkalmanként 6000 Ft térítési díj ellenében lesz igénybe vehető.


 

Fájdalmas sarokcsont kezelés látható a Balfon most bevezetett lökéshullám terápiával
Fájdalmas sarokcsont kezelés látható a Balfon most bevezetett lökéshullám terápiával
Fotó: Soproni Gyógyközpont

Legnépszerűbb cikkek