Új útburkolat és még több parkolóhely az Ibolya úti lakótelepen

  2020. október 28. - www.sopronmedia.hu

Megújult az útburkolat és tovább bővült a parkolóhelyek száma az Ibolya úti lakótelepen. A korábbi évekhez hasonlóan mintegy másfél milliárd forintot biztosít a soproni önkormányzat a járdák és utak rendbetételére városszerte.

Az önkormányzati program keretében az Ibolya úti lakóövezet belső úthálózatán 400 méteren újult meg az útszakasz, de emellett a Hársfa sor és a Cseresznye sor közötti szakasz burkolatát is felújították. Az Ibolya úton ferde állású aszfalt burkolatú parkolókat is kialakítottak, így a korábbi egyoldali gyeprácsos parkolók helyett a jelenlegi parkoló szám a kétszeresére nőtt.
Dr. Farkas Ciprián polgármester és Mágel Ágost önkormányzati képviselő a helyszínen tekintette meg a megújult útszakaszt az Ibolya úton, szerdán. 
"Nagyon intenzív felújítási programon megy keresztül Sopron. Már az előző városvezetés idején is számos útszakasz megújult, például a Híd utca, Lővér körút, vagy a Jerevánon több forgalmas útszakasz – hangsúlyozta a polgármester.

fotó: Griechisch Tamás

A polgármester hozzátette: a soproni polgárok kérésének megfelelően továbbra is nagy energiát fordítanak a soproni utak és járdák felújítására, valamint a parkolóhelyek bővítésére. A felújítások a megszokottak szerint, lépésről lépésre haladnak, először a főutak, a gyűjtőutak, majd a mellékutak felújítása következik a városban.

fotó: Griechisch Tamás

Mágel Ágost, önkormányzati képviselő az eseményen elmondta: az utak felújítása mellett a lakótelepen található játszótereket is fejlesztették, kerítéssel biztonságosabbá tették őket, így a kor követelményeinek megfelelő, modern környezet várja a gyermekeket.

A felújításnak köszönhetően a parkolók száma kétszeresére nőtt. A beruházás több, mint száz millió forintból valósult meg.

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Kérem, várjon... Kérem, várjon...