| 2020. március. 11. | 2 perc olvasás

Új városi uszoda - ütemterv szerint halad a beruházás

Az új soproni uszoda építésének sajtóbejárása zajlott szerda délután. A jelenlegi helyzet szerint a meghosszabbított határidőre, tehát 2021 áprilisára elkészülnek a munkálatokkal és a tervezett anyagi keretbe is bele fog férni a beruházás.

A szerkezeti építésnek a vége felé jár az új uszoda projektje, jól halad a kivitelező cég, hozzávetőleg másfél hónap múlva be is fejezik ezt az ütemet. Alapozási nehézségek merültek fel a talajmozgás miatt, három hónapot húzódtak a munkálatok, ám az enyhe tél az építkezésnek kedvezett, hiszen sem fagy, sem hó nem nehezítette a munkát.

Sok újdonságra számíthat a város lakossága, már a szerkezetépítés alatt figyelmet fordítottak a technikai újításokra. 


fotó: Griechisch Tamás

Feszített víztükrű tízpályás ötven és huszonöt méteres medencékre számíthatnak az új uszodába látogatók. Mindkettőt úgy építették, hogy betekintő ablakokat lehessen behelyezni, melynek az úszástechnika víz alatt zajló mozdulatainak megfigyelésében van fontos szerepe. Az öltözők és a parkolók is átgondoltan helyezkednek majd el, ezzel megkönnyítve az ide látogatók dolgát. Az alacsonyabb belmagasság miatt gazdaságosabb és látványosabb lesz a beltér, hiszen egy L alakú üvegfalat építenek be, mely pazar kilátást nyújt majd a városra- tudtuk meg Kaut Andrástól, a kivitelező FÉSZ Zrt. igazgatóságának elnökétől.

Kiemelte: minden építkezésen adódnak olyan meglepetések, melyek azonnali improvizációt igényelnek, hiszen minden épület egyedi, soha nem ismétlődik pont ugyanaz. Elégedettek a jelenlegi helyzettel, tartják a határidőket és anyagi terveket.

dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester és Kaut András a FÉSZ Zrt. igazgatóságának elnöke
dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester és Kaut András a FÉSZ Zrt. igazgatóságának elnöke
fotó: Griechisch Tamás

A kivitelező igazgatósága a város vezetőit is tájékoztatta az munkamenet állásáról, a bejáráson részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester és Csiszár Szabolcs alpolgármester, akik személyesen is meggyőződhettek róla, hogy minden rendben zajlik.

„Sportesemények lebonyolítására is alkalmas lesz a most épülő új uszoda, mivel minden szakmai előírásnak megfelel majd. Ez pedig azt jelenti, hogy új lehetőségek nyílnak meg Sopron előtt, hiszen be tudunk kapcsolódni a nemzetközi úszó rendezvények lebonyolításába”- mondta el dr. Farkas Ciprián.

A polgármester hangsúlyozta, a lakók türelmét kéri, hiszen az idei strandszezonban is a lefedett medence és az építkezéstől távolabb eső strandrész lesz elérhető azoknak, akik a nyáron a vizes örömöknek szeretnének hódolni.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek