| 2020. július. 22. | 3 perc olvasás

Új vezető - Péli Nikoletta a Soproni Szociális Intézmény élén

Péli Nikoletta vezeti a Soproni Szociális Intézményt. Az új igazgatót február 27-én nevezte ki a közgyűlés, hivatalosan június elseje óta tölti be a pozíciót. A vezető szerdán mutatkozott be és ismertette terveit, Csiszár Szabolcs alpolgármesterrel tartott sajtótájékoztató keretében.

- Péli Nikoletta személye garanciát jelent arra, hogy az intézmény jól és magas színvonalon fog működni - mondta Csiszár Szabolcs Sopron alpolgármestere. Hozzátette, hogy a város számára kiemelten fontos a szociális intézmény. Az idei évben berobbant koronavírus-járvány kezelése eddig sikeres volt, az intézményben nem találtak beteget és szeretnék ezt a jövőben is fenntartani. Csiszár Szabolcs kiemelte,  ennek megfelelően minden olyan intézkedést meghoznak, amely a soproni emberek biztonságát szolgálja, mert fontos, hogy a polgárok egészségesek maradhassanak - zárta szavait az alpolgármester.

Péli Nikoletta
Péli Nikoletta
Fotó: SOSZI

- Született soproniként szívügyem a város élete, jó híre, lakóinak jóléte. 2014 óta vagyok önkormányzati képviselő (FIDESZ- KDNP). Aktív munkát végzek a Népjóléti Bizottság és a Gazdasági Bizottság tagjaként, valamint az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnökhelyetteseként. Mindegyik területen igyekszem a legtöbbet kihozni magamból, és szívvel-lélekkel végezni feladataimat a soproniakért - kezdte bemutatkozását az új igazgató.

Péli Nikolettát a közgyűlés 2020. február 27-én nevezte ki a Soproni Szociális Intézmény (SoSzI) vezetőjének. A megbízást elfogadta, hivatalosan június 1-je óta tölti be igazgatói pozícióját, de a közgyűlési határozatot követően kollégái már a Covid-19 járvány ideje alatt is segítségét kérték.

"A szociális szféra nagyon érzékeny terület, különösen most, ebben a mindannyiunk számára kiemelten nehéz időszakban. A kialakult helyzet az intézményt is megviseli, de azt gondolom, erőnkhöz és lehetőségeinkhez képest jól helyt állunk. A pandémia rengeteg ráfordítást kíván meg a várostól és az intézménytől egyaránt, de csak egy dolog számít: hogy a lehető legnagyobb mértékben sikerüljön megvédenünk polgárainkat, embertársainkat. A SoSzI-n belüli ellátottjaink, klienseink a legmagasabb szintű óvintézkedések mellett vészelik át ezt az időszakot. Minden egyes munkatársunk erőn felül nyújtott munkájáért köszönettel tartozom. A példaértékű összefogás mellett sok felajánlás érkezett támogatóinktól, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk" - mondta az igazgató.

Péli Nikoletta kiemelte: "Nem kimondottan ideális körülmények között kezdtem meg az Intézmény vezetését, egy nehézségekkel küzdő rendszerben, így szakmai rálátásomat és tapasztalatomat kamatoztatva igyekszem modernizálni a szervezetet, ami átrendeződést és konkretizált feladatellátást kíván meg. Kiváló szakemberekkel dolgozom együtt, vezetőink kivétel nélkül a szakma kifogásolhatatlan résztvevői. Hiszek benne, hogy közös erővel javítani tudunk ellátottjaink életminőségén, az intézmény hatékony működésén. Ennek érdekében új irányvonalat határoztunk meg, ami rendkívül konzekvens fejlődést és stabilitást fog eredményezni."

A SoSzI igazgatója a terveit is ismertette: "Az első és legfontosabb véleményem szerint a megfelelő tájékoztatás. Meg kell ismertetnünk a város lakóit a SoSzI szolgáltatásaival, lehetőségeivel. Weboldalunk aktualizálásával, egy fiatalos lendülettel megtervezett letisztult, új arculat bevezetésével tesszük meg az első előre mutató lépéseket. Emellett az online felületeken és nyomtatott sajtóban való folyamatos megjelenéssel, valamint közösségi programokkal, ingyenesen elérhető rendezvényekkel kívánjuk népszerűsíteni ellátásainkat. Mindenki számára jól átláthatóan kell kommunikálnunk arról, hogy mivel is foglalkozunk, mit, hol, és kinek tudunk nyújtani. Azt gondolom, ezen a téren sokat kell fejlesztenünk, miközben a szakmaiság és a felkészültség terén még az eddiginél is jobb szolgáltatást kell nyújtanunk. Ehhez rendelkezésemre állnak a szükséges erőforrások, így biztos vagyok benne, hogy áldozatos munkával és közös felelősségvállalással meg tudjuk valósítani minden elképzelésünket.

Kisgyermekes anyaként számomra a család az első, a kisfiam kétségkívül a legfontosabb szerepet tölti be az életemben, ugyanakkor politikus vagyok, és vezető, - fontos számomra a munkám. A férjem tökéletes partner minden tekintetben, maximálisan támogat a döntésemben, én pedig a munkaidőn kívül minőségi időt tudok a családommal tölteni. Mindezt végig gondolva és mérlegelve vállaltam el a SoSzI igazgatói posztját. Kérem, keressenek minket bizalommal, ha úgy látják, hogy segíthetünk!"

Legnépszerűbb cikkek